Botox!!!

Botox!!!

Aşırı çalışan kaslardaki sinir uyarılarını geçici olarak durdurmaya yönelik olarak geliştirilen Botox ; Amerikan FDA onaylı bir tedavi yöntemidir.

Botox, zamanla yüzde oluşan derin ve yeni başlamış mimik kırışıklıklarında ,çizgilerde uygulanan cerrahi olmayan bir yöntemdir.

Botox, Clostridium Botulinum denen bakteriden laboratuvar şartlarında üretilen saflaştırılmış tip A proteindir. Kırışıklığa yol açan kaslara ince uçlu enjektörler ile uygulanır. Botox dinamik kırışıklıklara yol açan kasları geçici süre ile gevşeterek etkisini gösterir. Botox'un etkisi uygulandığı bölge ile sınırlıdır, vücut içerisinde dolaşmaz. Botox uygulamasının sonucu 7 günlük bir zaman içerisinde tamamen görülür.

Merkezlerimizde Botox kullanım alanları :

Kaz ayakları ( göz kenarlarında oluşan kırışıklar ),

Kaş çatma kasları,

Alın kırışıklıklarına sebep olan kasların dondurulması,

Kaş asimetrisi veya düşüklüğü,

Burun üstündeki ince kırışıklıklar,

Koltuk altı terleme tedavisi

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Arman Çağdaş

Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Genel Cerrahi ihtisasını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldıktan sonra, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanlığı ise İngiltere'de almıştır. Yurtdışında sayısız çalışma yapmış olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, toplamda 4.5 yıldan fazla; Pinderfields General Hospital, Leeds'de St. James University Hospital, Leicester General Hospital Ve Royal Infarmary ve A.B.D Boston Maussachusset Hastanesi'nde görev almıştır. Yurda döndükten sonra Ege Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nı kurmuş ve pek çok plastik cerrahi uzmanını yetiştirmiş olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Plastik ve Estetik Cerrahi ile ilgili bilimsel birçok çalışma yapmıştır. Suction Lipectomiyi Türkiye’de ilk kez uygulayanların arası ...

Etiketler
Botox kullanım alanları
Prof. Dr. Arman Çağdaş
Prof. Dr. Arman Çağdaş
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube