Bölgesel zayıflama (incelme)

Bölgesel zayıflama (incelme)

Bölgesel zayıflama alt ve üst bedende beden farkını ortadan kaldırmak için yapılan uygulamadır. Bölgesel zayıflama uygulamalarında çok farklı teknolojilerle çalışan cihazlar bulunmaktadır. Ancak cihaz seçiminde en önemli kriter o cihazın gerçekten istenilen sonuca ulaşmada ne kadar fayda sağlayacağının önemi ve uygulamaya alınan kişi açısından konforudur.

Bazı cerrahi operasyonlarla da bölgesel zayıflama sağlanıyor olsa da en nihayetinde narkoz ve dikişler söz konusudur. Bu nedenle bölgesel zayıflamayı cihaz yardımıyla sağlamak daha elverişlidir.

Bölgesel zayıflama yöntemlerinin başında kavitasyon uygulaması yer almaktadır. Kavitasyon uygulaması için de farklı teknolojilerde farklı cihazlar bulunmaktadır. Hangi kavitasyon cihazının seçilmesi gerektiği tamamen sağlığa zararlı etkilerinin olup olmaması noktasında devreye girer. Bazı kavitasyon cihazlarının dalga boyları çok uzun olduğu için iç organ seviyesine kadar ultrasonik ses dalgası aktarımı söz konusu olabilir. Bu durumda maalesef uygulama doğru yapılmazsa iç organ doku hasarı oluşabilir. Ancak Eximia kavitasyon cihazında dalga boyu ancak yağ dokuya kadar erişebildiği için böyle bir sağlık sorunu oluşmaz. Eximia kavitasyonun çalışma prensibi vücudumuzda katı halde bulunan yağ hücrelerini sıvılaştırmak ve sonrasında vakum sistemi ile lenfatik dolaşıma göndermektir. Seanslar halinde uygulanan bu bölgesel zayıflama yönteminde kaç seans uygulama yapılacağı vücudumuzdaki yağ yüzdesine göre belirlenmektedir.

Diğer bir bölgesel zayıflama yöntemi radyofrekans uygulamasıdır. Bu uygulamada da yine vücudumuzda katı halde bulunan yağ hücreleri radyofrekans dalgaları ile kırılarak vakumlama sistemi ile lenfatik dolaşıma çekilmektedir. Radyofrekans ile bölgesel zayıflama sağlayan cihazların başında xstone gelmektedir. Uygulama seanslar halinde haftada 1 kere yapılmaktadır.

Bazı cihazlarda bölgesel zayıflama sağlamak amacıyla radyofrekans özelliğine ilave kızılötesi ışık da bulunmaktadır. Kızılötesi ışık uygulama yapılan bölgede sıcaklık artışı sağlamaktadır ki bu durumunda bölgesel olarak metabolizma hızında artış sağlanmaktadır. Bu sayede bölgesel yağ yakımı hızlanmaktadır. Uygulama diğer bölgesel zayıflama uygulamalarında olduğu gibi seanslar halinde yapılmaktadır.

Bölgesel zayıflama uygulamalarında fiyatlar uygulanacak seans sayısına göre değişmektedir. Bu nedenle uygulama yaptırmadan önce yağ yüzdenizin ölçülmesi ve kaç seans uygulamaya ihtiyaç duyulacağının hesaplanması gerekmektedir.

Bölgesel zayıflama Ankara’da birçok zayıflama ve güzellik merkezinde yapılmaktadır. Ancak bölgesel zayıflama uygulamalarında memnuniyetinizin artışı için ve her seansta hem kilo verip hem incelebilmeniz için sadece cihazlı bir uygulama yeterli değildir. Bu nedenle uygulama süresinde size uygun yeterli ve dengeli bir diyet yapıyorsanız sonuçlar daha başarılı olacaktır. Hem diyet yapıp hem bölgesel zayıflama için cihaz uygulamasını seçim yapacağınız merkezin içermesi için mutlaka bir diyetisyenle birlikte çalışan bir güzellik ve zayıflama merkezi seçmelisiniz.

Tüm bu cihaz uygulamalarının dışında bir de bölgesel zayıflama egzersizleri vardır ki mutlaka spor bilimleri mezunu uzman bir koç eşliğinde incelme egzersizleri yapılmalıdır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır. Haftanın belirli günlerinde gebelere ve okullara beslenme ile ilgili eğitim vermekte olan Dyt. Seval KOMLICA,  Ankara - Çankaya’da bulunan kendi özel merkezinde danışanlarını kabul etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışındaki hastaları için online diyet programı hizmeti de ...

Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube