Böcek ısırıklarında evde hemen yapılacaklar

Böcek ısırıklarında evde hemen yapılacaklar

Havanın ısınmasıyla birlikte hepimiz hafta sonlarında kendimizi doğaya bırakıyoruz. Güzel hava sivrisinek ve küçük sinekciklerin de yeşillik alanlarda artmasına sebeb oluyor. Bana hafta sonu sinek böcek ısırığı sonucunda alerjisi artan hastalarım geliyor. Doğada yanınızda hiç ilaç yokken yapabileceğiniz bazı basit uygulamalar önereceğim.

Bunları yaparsanız ertesi güne şiddetli kızarıklık ve yara sorunu genelde oluşmaz.

*Öncelikle sineğin ısırdığı yer kesinlikle kaşınmamalı.
*Kaşınan yer, hafif sabunla veya sadece suya tutularak rahatlatılmalı. 5 dakika kadar suya tutulabilir.
*Elma sirkesi bir bardak suya bir kaşık eklenip ısırık yerine kompres yapılırsa rahatlatıcı olacaktır. Aynı zamanda kaşıntı da azalır.
*Buz kompresi (Buz deriye direkt temas etmesin) 20-30 saniye aralıklarla deriye uygulanabilir.
*Mısır ununun içine birkaç damla elma sirkesi damlatıp macun kıvamında ısırık yerin üzerine kapatılır. Rahatlayana kadar tutulur ve sonra suyla yıkanır.
*Aloe vera bitkisinin yaprağı kırılıp sıvısı sürülebilir. Ya da hazır aloe vera ekstresi uygulanabilir.
*Tea tree oil kaşınan yerlere noktasal sürülebilir.
*Ayrıca böcek alerjisi olan kişiler doğal ortama giderken içinde Kalamin içeren losyonları yanına alabilir.

Bu basit önlemler sizin ilaç almadan hızlıca rahatlamanızı sağlayacaktır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Vildan Şengöz

2004 yılında uzmanlığımı aldıktan sonra uzun yıllar boyunca klasik dermatolojik yaklaşımın gerek cilt sağlığı ve bakımı gerekse genel sağlık yaklaşımında eksik kaldığını fark edip bütünsel tıp yaklaşımıyla ilgili eğitim almaya karar verdim. Sağlık Bakanlığı bünyesinde açılan GETAT eğitimlerinde yaklaşık 2 yıl süren Homeopati Temel Eğitimini 2018 Yılında tamamladım. Eş zamanlı olarak beden sağlığı için beslenme, yaşam tarzı ve stres yönetimi gibi konuların önemli olduğunu düşündüğüm için işin mutfağına girmeye karar verdim. Hindistan Vivekananda Yoga Üniversitesi’nin ülkemizdeki temsilcisi olan İstanbul Yoga Merkezinde Yoga Eğitmenliği programını tamamladım. Bu dönemde ve sonrasında Ayurvedik yaklaşımın kadim bilgilerle insan fizyolojisine olumlu katkılarını öğrenmek için eğitimler aldım. Bu süreçler şu anda online eğitimler ve okumalarla ...

Uzm. Dr. Vildan Şengöz
Uzm. Dr. Vildan Şengöz
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube