Bir dirhem et bin ayıp örter mi?

Bir dirhem et bin ayıp örter mi?

Benim Plastik Cerrah olarak düşüncem hem evet hem hayır. Yüz gibi alanlarda yağ olsun isteriz ama göbeğimizde ya da uyluk iç yüzlerinde veya dışında olsun istemeyiz. “Love handle” da yağ fazlasının olması da bir derece kabul edilebilir.

Biz Plastik Cerrahlar bu fazla yağ dokusunu da kişinin avantajına çevirmeyi başarabiliriz. Önce liposuction yaparız fazla yağ dokularından kurtarırız sonrasında da “liposuction” ile steril olarak aldığımız bu yağları hacim eksikliği olan tüm alanlara enjekte edebiliriz.

Ağız çevresi, göz çevresi, dudaklar, bazı hastalarda meme vb. Kendi vücudunuzdan alındığı için allerji riski taşımaz, yağ doku ile birlikte gelen kök hücreler diye adlandırdığımız hücreler yeni yerlerinde salgıladıkları sitokinlerle ayrıca gençleştirmeye katkıda bulunur.

Eğer bu kök hücrelerin yağ dokuda daha fazla olmasını istersek alınan bu yağ dokusu özel bir işlemden geçirilerek kök hücreden zengin yağ dokusu elde edilebilir ve hastaya verilebilir. Tek dezavantajı ise verilen yağ dokunun bir kısmının erimesi riskidir, ortalama verdiğimiz hacmin %60’ı kalıcıdır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Arzu Akçal

Doç. Dr. Arzu AKÇAL, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2003 - 2009 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2009 yılında Avrupa Plastik Cerrahi Yeterlilik belgesini almaya hak kazanmıştır. 2015 yılında Amerikan Plastik Cerrahi Derneği tarafından, International Scholar bursunu kazanarak derneğin uluslararası üyesi olmuştur.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış bir çok makalesi bulunan Doç. Dr. Arzu AKÇAL, iyi derecede ingilizce bilmekte ve mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Doç. Dr. Arzu Akçal
Doç. Dr. Arzu Akçal
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube