Bel fıtığı ameliyatı sonrası geçmeyen ağrı

Bel fıtığı ameliyatı sonrası geçmeyen ağrı

Postlaminektomi Sendromu

(Başarısız Bel Cerrahisi Sendromu) FBSS

Cerrahinin hatası ya da cerrahın başarısızlığı değil, ameliyattan sonra gelişen özel bir durumdur. Ameliyat sırasında çıkarılan dokuların yerinde nedbe oluşması, iyileşme şekli, kişilerin hastalıkları (şeker hastalığı gibi) birçok neden ile oluşabilmektedir.
Ağrı, ameliyata girmeden önceki özelliklerinden farklı olabilir.

Öncelikle ilgili cerrah ile görüşülüp tekrar cerrahi gerektirip gerektirmediği sorgulanır. Kan testleri ve görüntüleme tetkikleri tekrar edilir.

Sonrasında ilaçlar ile tedavi başlanır. Duruma göre omirilik içine ya da etrafındaki dokulara özel ilaçlar verilir. Girişimsel Ağrı Tedavisi sıra ile uygulanır. Ameliyat alanına ve etkilenen sinir köklerine Radyofrekanstermoregülasyon cihazı ile işlemler yapılır. Gerekir ise omurilik pili uygulanabilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Emine Nur Tozan

Prof. Dr. Emine Nur TOZAN, İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olmuştur. Ayrıca aynı bölümün Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı'nda yan dal ihtisas eğitimine tamamlamıştır. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ağrı Ünitesi'nde Başasistan olarak görev almıştır. 2004 yılında ABD 'de University of Louisville' de yaklaşık bir yıl süre ile ağrı ile ilgili eğitimde bulunmuştur. 2005 yılında ''Doçent Doktor, 2005 - 2012 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde klinik Şefi olarak çalışmıştır. 2012 Yılında ise Profesör Doktor olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde göreve baş ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Bel fıtığı ameliyatı
Prof. Dr. Emine Nur Tozan
Prof. Dr. Emine Nur Tozan
İstanbul - Algoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube