Bademcik ve geniz eti ameliyatı

Bademcik ve geniz eti ameliyatı

Bademcik ameliyatı olanlar daha kolay mı hasta olur?

Bademcik ve geniz eti vücudun mikroplara karşı savunmasında rolü olan lenfoid sistemin elemanlarıdır. Bademcik ve geniz eti ameliyatı sonrası bu dokuların yerine görev yapacak çok fazla dokunun vücutta bulunması nedeniyle uzun vadede bağışıklık sisteminde olumsuz bir etki görülmemektedir.

Bademcik ve geniz eti ameliyatı geçirenler nelere dikkat etmelidir?

Bademcik ve geniz eti ameliyatı sonrası en çok dikkat edilmesi gereken risk kanamadır. Bu amaçla ebeveynlerin çok dikkatli olması, özellikle ağız ve burundan çok miktarda taze kan gelmesi gibi durumlarda hemen doktoruna başvurması gerekmektedir. Ameliyat sonrası riskleri azaltmak için çocuğun bir kaç gün ağır fiziksel aktivitelerden uzak tutularak dinlendirilmesi. Bir hafta kadar da çok sıcak ve sert yiyeceklerden kaçınılması. Ameliyat sonrası verilecek yemek listesine uyulması ve hastaneden çıkışta verilen reçetedeki ilaçların düzenli kullanılması gerekmektedir.

Bademcik geniz eti problemleri hangi sağlık sorunlarına yol açar?

Bademcik ve geniz etlerinin büyümesi ve sık iltihaplanması çocuklarda işitme kayıpları, ortodontik bozukluklar, yüz gelişiminde bozukluklar, konuşma bozukluğu, horlama, ağızdan soluma, gece öksürükleri, burun akıntıları gibi problemlere yol açabilmektedir. Bademcik ve geniz eti büyümeleri üst solunum yolunu daraltacak boyuta ulaştığında horlama ve apne dediğimiz uykuda nefessiz kalma gibi ciddi sorunlar başlatır. Ayrıca romatizmal ateş olarak bilinen hastalık A grubu beta hemolitik streptokoklara karşı oluşturulan antikorların yol açtığı bir komplikasyondur. Kalp kapakçıklarında bozukluklara yol açabilmektedir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu

Prof. Dr. Fikret KASAPOĞLU, 23 Aralık 1973 tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uudağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitenin Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda yapmış ve 2003 yılında da Kulak Burun Boğaz Uzmanı olmuştur. 2011 yılında ise Doçent unvanını almıştır.

Prof. Dr. Fikret KASAPOĞLU, Bursa'da bulunan Özel Medicana Bursa Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Geniz eti büyümesi
Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu
Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube