Aşırı terleme hiperhidrozis tedavisi

Aşırı terleme hiperhidrozis tedavisi

Yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da oldukça sık görülen aşırı terleme rahatsızlığı guatr, ani heyecan gibi nedenlere bağlansa da sıklıkla nedeni bilinmeyen bir rahatsızlıktır. Toplum içinde el sıkışma, ayakkabı içerisindeki ayakların aşırı terlemesi, koltuk altı terlemenin kıyafette ortaya çıkması gibi kişiyi rahatsız eden sıkıcı bir durumdur.

Aşırı terleme tedavisinde roll on deodorantlar, kremler gibi geçici çözümler genelde hastaları mutlu etmez. Kalıcı tedavide göğüs cerrahisi tarafından yapılan sempatektomi ameliyatı ise genel anestezi altında yapılır ve istenmeyen riskler içerebilir.

Plastik cerrahide çözümler:

1-BOTOX ile ter bezlerinin 6 aylık süre için bloke edilmesi 2-SMARTLİPO Lazer ile ter bezlerinin kalıcı şekilde blokajı gibi etkin iki yöntemimiz mevcuttur.

Botox ile tedavide eller, ayaklar,koltuk altı bölgesi ayrı seanslarda tedavi edilir. Etkili bir tedavidir, sonuç alınır ve 6 ay sürer.

Smartlipo ise vücut şekillendirmede kullanılan lazer çeşididir. İnce bir kanül içeriri ve bu kanülle ciltaltında istenen yere ulaşılıp lazer ışını ile taranabilir. Koltuk altı ve el gibi ince derili alanlar için üretilen özel ucu sayesinde enjektör iğnesi kalınlığında bir uçla dermis tabakasına ulaşılarak ter bezleri kalıcı şekilde bloke edilir. Lokal anestezi altında bu işlem 30 dakika sürer. Ağrı duymazsınız. Hemen evinize gidersiniz ve sonuç hemen gözlenir.

Botox ile terleme tedavisinde lokal anestezi ya da buz eşliğinde iğne ile blok yapılır. Sonuç 1 haftada başlar ve 6 ay devam eder.

Sıcak geçecek yaz ayı için bu iki tedaviden birisi sizin için uygun seçim olacaktır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Koltuk altı
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube