Aşırı koltuk altı terlemesi artık sorun değil….

Aşırı koltuk altı terlemesi artık sorun değil….

Yaylarında hatta kışın bile koltukaltı terlemesi sosyal hayatımızı çok olumsuz bir şekilde etkiler. Bazen değişiklik gösterse de vücut metrekaresi başına dakikada bir mililitreden fazla terleme teorik olarak aşırı terleme sayılır. 

Tam olarak herhangi bir nedene bağlı olmayan aşırı terleme, genellikle ergenlik döneminde kendini gösterir ve kişinin tüm yaşamı boyunca sürer . Özellikle insanların sinirli, kaygılı, stresli ve heyecanlı oldukları durumlarda daha fazla oluşan terleme, sıcaklığa bağlı olarak kışın daha az görülüyor. Aşırı terleme durumu her ırk, cins ve yaş grubunda görülebiliyor.

Tüm insanların vücudundaki doğal bir işlev olan terleme, “aşırı terleme” şeklinde ortaya çıktığı zaman kişide bir takım sıkıntılara yol açıyor. Yoğun ıslaklık ve kimi zaman rahatsız edici koku şeklinde ortaya çıkan aşırı terleme, bakteri, mantar çoğalması, enfeksiyonlar ve deri tahrişlerine neden oluyor. Böylece aşırı terleyen kişi, sağlık sorunları yaşadığı gibi psikolojik açıdan da sıkıntıya giriyor. Aşırı terleme sorunu yaşayan insanlar çok sık yıkanma ihtiyacı duyduklarını, giysilerini günde birkaç kez değiştirdiklerini, sosyal yaşamlarında kısıtlamalar getirdiklerini ve güven kaybı yaşadıklarını ifade ederler. Bu hastalarımız aşırı terlemeden kurtulmak için kendi kendilerine çözüm yolları buluyorlar. Örneğin elleri aşırı terleyenler, ellerini saklamak için uzun kollu giyecekler giyiyorlar. Daha çok koyu renkli giysileri tercih ediyorlar ve sürekli yeni kıyafetler alıyorlar. Toplum önünde konuşmak ve tokalaşmaktan kaçınıyorlar. Oysa bunlar kalıcı çözümü sağlamaz. Aşırı terlemesi olan insanlar kesinlikle bir hekimden yardım almalıdırlar.

     Daha önce 6-8 aylık bir süre için kullandığımız koltukaltı Botox uygulaması artık teknolojinin gelişmesiyle kalıcı olarak ve sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor.  Yeterli derinliğe inebilen mikro iğneli radyofrekans vasıtasıyla koltuk altı ter bezlerine ısı enerjisini gönderilir, koltukaltındaki ekrin ve apokrin ter bezlerinin aşırı çalışması engellenir. Dolayısıyla, koltuk altındaki aşırı terleme ve onun yarattığı kötü kokular yok olur. Aşırı terleme olmadığı için de koku problemi ortadan kalkar. Lokal anestezi uygulanarak yapılan bu yöntemde kişi uygulama sırasında acı hissetmeyerek tek seansda koltukaltı terleme probleminden kurtulabilmektedir.

    Sistem, ter bezlerini tamamen yok etmediğinden, insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Kalıcı bir çözüm olduğu için kişinin özgüveni artar, sağlıklı rahat bir yaz ve yaşam sürmesine olanak tanır.

Sağlıkla güzellğin birlikteliği dileklerimle…

 

 

 

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hilal Koral

Dr. Hilal Koral, tıp eğitimini 1988 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mecburi hizmetini ise Bafra SSK Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak gerçekleştirdi. İhtisasını 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde Patoloji üzerine tamamlamasının ardından 1994 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD'da  Yardımcı Doç. Dr. olarak kurucu öğretim üyeliği görevini gerçekleştirdi. Bu süreçte aynı zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD' da da misafir öğretim üyesi kadrosu ile görev aldı. Bu görevden ayrıldıktan sonra bir süre Konya Numune Hastanesi' nde ve kendi özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verdi. Bu dönemde estetiğe olan ilgisinden dolayı eşi Dermatolog Dr. Deniz Koral ile birlikte çalışmalar yaptı ve 2000 yılında kurucusu oldukları güzellik merkezin ...

Dr. Hilal Koral
Dr. Hilal Koral
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube