Arka cebinizden gelen hastalık nedir? cüzdan...

Arka cebinizden gelen hastalık nedir? cüzdan...

Cüzdanlarını arka ceplerinde taşıyan kişilerde ortaya çıkan sırt- bel ağrısı ve siyatik ağrısına yol açmaktadır. 

Günlük hayattaki bir takım alışkanlıklar ve davranışlar insan vücudunun üzerinde değişimler yapabilmektedir.  Masa başında ofiste, araç kullanırken çalışırken oturma alışanlıklarımız bel ve omurga sağlığını etkilenmektedir.  Uygun olmayan koşullarda ve ergonomisi ayarlanmamış yerde oturanlarda daha sık etkilemektedir. Oturulan yerdeki öne /arkaya açılan veya yanlara açılanma omurgaya yük dağılımını bozmaktadır. Otururken eğim olan dengesiz yüzeylerde  eklemlerin duruşlarındaki dengesizlik  omurga ve bel sağlığını olumsuz etkilemektedir. 

Aynı zamanda cüzdanlarını arka ceplerinde taşıyanların benzer risk ile de karşı karşıya kalmaktadır. Cepte ve arka tarafta oluşan yükseklik farkı omurganın dengesini ve disklerde oluşan yüklenmeleri dengesiz duruma getirmektedir. Sürekli, oturarak çalışanlar bu gibi nedenlerden dahi bel sağlığı olumsuz etkilenmekte ve ileri dönemlerde dejeneratif omurga hastalıkları, dar kanal bel fıtığı, faset eklem hastalıklarına yol açabilmektedir.

Bununla birlikte cüzdanı arka cepte taşımak belden çıkan siyatik siniri de sıkıştırabilir. Bu bacaklarımıza giden büyük sinir cüzdanı arka tarafta taşıyan için risk oluşturmaktada ; sinire doğrudan temas ve bası oluşturarak siniri alında baskıya almaktadır. Bu bası araç kullananlarda baskıya maruz kalarak ayakta uyuşukluk ve güç kaybına yol açabilmektedir. Oluşan güç kaybı ve beraberinde sürücüde oluşan huzursuzluk nedeniyle kazalara dahi yol açabilmektedir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Engin Kesgin

Etiketler
Siyatik ağrısı
Op. Dr. Engin Kesgin
Op. Dr. Engin Kesgin
Antalya - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube