Anne beni bırakma!

Anne beni bırakma!

Yaşasın, okullar açılıyor!

Ancak bu durum bazı anneler (bakımverenler) ve/veya çocuklar için çok büyük bir tedirginlik kaynağı.

Yarın sabah uyanınca psikosomatik olarak karnı ağrıyacak, okula girdiği an ağlama krizine kapılacak çocuklar ve öğretmenine çocuğumu teslim ederken ona - "sakın ağlama" diyip, arkasını döndüğü an içinden  çocuğuna "hadi ne olur koşarak gel, ayağıma yapış, anne gitme de" diyecek anneler( bakımverenler) olacak.

Her eğitim öğretim yılı başlangıcında olduğu gibi bazıları için bu "ayrılma" büyük bir kaygıya dönüşecek ve saatler, günler belki aylar sürecek sınıf kapısı, okul kapısı nöbetine dönüşecek.

Okul fobisinin birçok nedeni olabilir.

Vakalarım arasında; Bir önceki okulunda öğle arası uyuduğu için tüm gün orda kaldığını zanneden ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında annesini bırakmayan çocuk gibi. Annesini kaybettiği için bakımvereni onu okula bıraktığı an, bakımverenini kaybedeceğini düşünen çocuk gibi. Eşinden ve diğer çocuklarından vazgeçip bu çocuğunu kendi için büyüten, gece uyurken aynı yatakta onunla uyuyan, gündüz yemeğini yerken kendi yemek kaşığını bile bağımsız kullanmasını istemeyen anne gibi. Birçok okul fobisi vakam oldu.

Okul fobisinin nedeni en küçük akıla gelmeyecek şey de olabilir, kocaman bir bağımlılık sorunu da olabilir. Bu nedeni bir uzman bilebilir.

Gelin, okul açılınca sorunla karşılışıyorsanız ailenizle birlikte sorununuz büyümeden bir uzmana başvurun.

Herkese mutlu huzurlu eğitim- öğretim yılları diliyorum. Sevgilerimle...

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Pedagog Gamze Yücel

GAMZE YÜCEL 17 Ocak 1984 tarihinde Gaziantep de doğdu. Yüksek Lisansını: Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “KLİNİK PSİKOLOJİ” bölümünde tezli olarak tamamladı. (2016) İstanbul Aydın Üniversitesinde “Bilirkişilik Eğitimi” almıştır. (2019) Meslek hayatında 16. yılını doldurmuştur. Anaokulu, bakımevleri, danışmanlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde ‘KURUM MÜDÜRÜ’ olarak görev almıştır. Alanında uzmanlaşmış yetkin isimlerden aldığı terapiler: “Psikoterapi- BDT- EFT- EMDR- ABA- Dil Konuşma Terapisi- Müzik Terapi- Oyun Terapisi- Hipnoterapi”dir.Çocuk ve yetişkinlere yönelik tüm test eğitimlerini tamamlamıştır. Başlıca: ”Wıscr vb zeka testleri , Denver vb gelişimsel testler , Metropolitan okul olgunluğu testi, Roschach, MMPI, MMSE’dir. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Psikiyatri birim şefinin vizitlerine, R ...

Etiketler
Okul fobisi çözümü
Uzm. Pedagog Gamze Yücel
Uzm. Pedagog Gamze Yücel
İstanbul - Pedagoji
Facebook Twitter Instagram Youtube