Ameliyatsız genital bölge estetiği

Ameliyatsız genital bölge estetiği

       Bir kadının hayatında doğum, kilo alıp-verme dönemleri, yaşlanma, menopoz dönemindeki hormonal değişiklikler gibi birçok fizyolojik durum vajinal kanalın genişliğini ve gevşekliğini arttırabilir, elastikiyetini değiştirebilir, pelvik tabana zarar verebilir, vajinal duvarın olması gereken ıslaklığını bozabilir ve dış genital alanın görüntüsünde bozulmalar meydana getirebilir. Bu değişiklikler idrar kaçırma, vajinal kuruluk, vajende genişlik hissi, cinsel uyarı ve doyumda azalma, genel olarak genital bölgeden memnuniyetsizlik gibi şikayetlere neden olabilir.

    Böylelikle kadınlarımız hem kozmetik hem de tıbbi nedenlerden ötürü vajinal duvarın elastikiyetini ve vajinal mukozanın ıslaklığını canlandırmak ve güçlendirmek için çareler aramaya başlar. Kadının yaşam kalitesini, kendine olan güvenini ve cinselliğini etkileyen bu durumlar için son 10 yılda çare arayanların sayısında ve bu sorunun çözümü için genital bölge estetiği ile ilgili uzman hekimlere başvuru sayısında artış görülmektedir. Bu şikayetlerin yönetimi ve tedavisi ile ilgili cerrahi ve cerrahi dışı yöntemler kullanılabilir. Ameliyatsız genital estetik için Radyofrekans enerjisinin kullanımı son dönemlerin en trend, en etkili ve en güvenli yöntemidir. Genital gençleştirme işlemlerinde cerrahi vajen daraltma ve dış genital bölge operasyonlarına yenilikçi, güvenli ve etkilii ameliyatsız bir alternatiftir. Tek bir cihaz ile dış genital bölgede labia minoraların (küçük duduak) küçültülmesi, sıkılaştırılmasını, labia majoraların (büyük dudak) sıkılaşması ve dolgunlaşmasını, vajinal kanalın daraltılmasını, vajinal ıslaklığın arttırılmasını, cinsel uyarı ve doyumun arrtırılmasını ve idrar kaçırma şikayetlerinin gerilemesini sağlayan özetle tüm genital alanda gençleşmeyi sağlayan türünün tek teknoljisidir. Radyofrekans ile genital gençleştirme işlemi sayesinde labila minorlar (küçük dudakları) sıkılaşır ve yükselir. Vajinal kanal daralır ve ıslaklığı artar. Uyarı artışı yarattığı için orgazma ulaşmayı kolaylaylaştırır. Öksürme hapşırma gibi karın içi basıncın artışı ile gelişen Stres inkontinans olarak adlandırılan idrar kaçırma şikayetleri olan hastaların çoğunda iyileşme sağlar.

        İşlem sırasında ağrı acı duyulmaz, anestezi ihtiyacı olmaz ve işlem sonrası hasta hemen normal yaşantısına dönülebilir. Mevcut tedavi alternatfileri arasında en kısa sürede uygulanan ve en etkili yöntemdir.

       Hastaların yaklaşık % 80 ‘i dış genital bölgenin görünümünde orta ile mükemmel arasında iyileşme olduğunu, cinsel tatmin artışında ise hastaların % 60’ı orta ve mükemmel % 40’ı hafif iyileşme olduğunu bildirmişlerdir.

Tedavi Alanları

* İç ve Dış genital bölge gençleştirilmesi

* Dış genital bölgede Labia majora’da dolgunlaşma

* Dış genital alanda Labia minora’da sıkılaşma, küçülme, yukarı kalkma

* Dış genital alanda kısmi renk açılması

* Vajina girişinin sıkılaşması

* Vajinal kanalda daralma

* Perinede sıkılaşma

* Klitoriste kanlanma artışı

* Cinsel duyarlılık artışı ve Orgazm kalitesinin artması

* İdrar kaçırmada düzelme

Küçük dudaklar sıkılşarak yükselir, vajinal girişin çapı daralır, vajinal kayganlaşma artar ve cinsel  doyum kalitesinde artma oluşur. Aynı zamada doğum sonrası gelişen perineal gevşeklik azalır. Vajen ön duvarı sıkılaşması ile beraber stres inkontinans şikayetleri azalır.

RADYOFREKANS CİHAZLARI NASIL ÇALIŞIR

Günlük partiğimde kullandığım cihazda vajinal kanal ve dış genital bölge için iki ayrı uç bulunmaktadır. Dış genital bölgenin tedavisi için vulvar alanın tamamı radyofrekans kullanılarak son derece güvenli bir şekilde 40 ila 43°C'lere kadar ısıtılır bu sayede bölgede kollejen üretimi ve kanlanma arttırılarak gençleşme sağlanır. Radyofrekans ile laserle yapılan gençleştirme işlemlerin göre daha düşük ve hasar oluşturmayan sıcaklık düzeyleri kullanılır ve Eneji Akış Kontrol Sistemi ile ile hastanın bu sıcaklıktan rahatsız olmaması sağlanır. Diğer tekniklere göre göre daha güvenli ve düşük ısılarla enfeksiyon ve akıntı risklerini ortadan kaldırır. İyileşme süreci olmadan günlük yaşam devam edebilir. Odaklanmış ısı enerjisi kollajen liflerinin çözülmesini sağlar ve böylece yeni kollejen lifleri üretmek için doğal süreci başlatır. Aynı zamanda pubik alana, dış ve iç dudaklara, klitoriste ve perineye ulaşan kan akımını da arttırır. Benzer şekilde radyofrekans enerjisi yeni kollajen üretimini uyarmak ve mukazayı daha genç hale getirmek için vajinal kanala da uygulanır ve vajinal kanalın daralması, kayganlaşması, ıslaklığının artması ve vajinanın gençleşmesi sağlanır.  Uygulama sırasında hasta sade vajinal kanal için ya da dış genital alan için tedavi talep edebildiği gibi her iki bölge için de uygulamayı yaptırmayı tercih edebilir. İki tedavi güvenle ve ard arda yapılabilir. İşlem sırasında herhangi bir ağrı, acı hissi oluşmaz. Tatlı bir sıcaklık hissi algılanır. Vajinal kanal için özellikle gelitirilmiş  360 derecelik uç sayesinde aynı anda kanalın tüm duvarları eşit olarak ısıtılır. Bu sayede benzelreri arasında 8 dakika gibi çok kısa bir sürede uygulama olanağı sağlar. Dış genital bölge uygulaması da yaklaşık 10 dakika sürecektir. İşlem sonrası iyileşme süreci yoktur. Birkaç saat sonra tamamen gerileyecek olan hafif bir kızarıklık ve ödem gelişebilir. Bu durumun günlük hayatınıza devam etmenize engel olmaz. Öğle arasında bile işlemi yaptırıp işinize devam edebilirsiniz. En iyi sonuçlar için 1 hafta aralıklarla 3 seans uygulama yapılması önerilmektedir. İlk uygulamalardan sonra bile gözle görülebilecek iyileşmeler vardır. En iyi sonuç yaklaşık 3 ay içerisinde karşımızda olacaktır.

Tedavi etkiniği kişiye göre değişebilmekle beraber 1- 1.5 yıl aralıklarla gençleştirme işlemi yapılması önerilmektedir.

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Burçin Demirel

Op. Dr. Burçin DEMİREL, 1975 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1999 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 2005 yılında Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, 2005 - 2007 yılları arasında Özel Esenler Hayat Hastanesi'nde, 2007 - 2008 yılları arasında Siirt Seyyar Cerrahi Hastanesi'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 2010 - 2017 yılları arasında ise, Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde görev yapmış olan Op. Dr. Burçin DEMİREL, ulusal ve yerel bir çok dergide yayın ve makalesi bulunmakta ayrıca, Jinekolojik Cerrahi veya Girişi ...

Etiketler
Geniltal dudak estetiği
Op. Dr. Burçin Demirel
Op. Dr. Burçin Demirel
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube