Ameliyat sonrası komplikasyon / başarısızlık ve sekonder rinoplasti

Ameliyat sonrası komplikasyon / başarısızlık  ve sekonder rinoplasti

Ameliyat sonrası başarısızlık göreceli bir kavramdır. Burun ameliyatlarından sonra her rastladığınız insan size farklı yorumlar yapacaktır. Bu zevklerin değişik olması yanı sıra eski burnunuzun iyi bilinmemesi ile ilgilidir. Burununuz ile ilgili yorumu bu konunun uzmanları bile ancak eski burunu göz önüne alarak yapabilmektedir. Doktor mükemmel bir burun yaptığını düşünebilir ancak hasta beğenmeyebilir veya tam tersi durum söz konusu olabilir.Unutmamalıdır ki çok kötü bir burnun mükemmel bir burun haline dönüşmesi her zaman tek seferde mümkün değildir. Beklentiniz gerçekçi olmalıdır.

Özellikle burun ucundaki şişliklerin tam olarak inmesi zaman alacaktır. Rinoplasti oldunuz, üzerinden yeterli zaman geçti, şişlikler tamamen kaybolmasına rağmen siz hala burun şeklini beğenmiyor ve bazı sorunların olduğunu görüyorsaniz, bu durumda yapılacak en doğru davranış, ameliyat olduğunuz cerraha başvurup bu sorunlarınızın çözümü için neler yapılabileceğini konuşmaktır.Hekiminiz de sizinle aynı fikirdeyse bu aşamada gerektiğinde ufak müdahaleler yapılarak düzeltme sağlanabilir daha ileri bozukluklarda nadiren ikinci ameliyat (sekonder rinoplasti) gerekliliği doğabilir. Bunun için de genellikle 6 ay - 1 yıl beklemek doğru olacaktır. Ayrıca abse, hematom, septal perforasyon, yara yeri enfeksiyonu, skar gelişimi, dikiş reaksiyonu gibi çok görmediğimiz bazı durumlarla da  komplikasyon olarak karşılaşabiliriz.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal

Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları ihtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı. Tıbbi eğitimini yurtdışında da sürdüren Dr. Uçal, Avusturya'nın Graz şehrinde Medical University of Graz'da Ear,Nose, Throat, Department of Phoniatrics, Speech and Swallowing üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Dr. Uçal, ses bozukluklarını daha yakından gözlemlemek cerrahi ve terapi tekniklerini geliştirmek amacıyla 2013 yılında dünyada Ses Alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Gerhard Friedrich ve PD Dr. Markus Gugatschka ile Graz/Avusturya'da birlikte çalışma imkanı buldu. Dr. Uçal, 2009 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Hipotez Poster Yarışması'nda  İkincilik Ödülü  (Use of Memantine in the Treatment of Sudden Hearin ...

Etiketler
Sekonder burun ameliyatı
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube