Altın iğne/ameliyatsız yüz germe nedir?

Altın iğne/ameliyatsız yüz germe nedir?

Altın İğne ; Cilt gençleştirme teknolojisinde gelinen son noktadır. Epidermis ve dermisteki problemleri aynı anda tedavi edebilen bu sistem, özel tasarlanmış mikro iğneler ile cilt altını radyo frekans dalgalarıyla uyarır ve ciltte iyileşme süreci bu uyarılar sayesinde gerçekleşir. Bu mikro iğneler cildin altına inerken cilt yüzeyini uyararak doğal iyileşme süreci başlatırlar. Buna bağlı olarak cildin üst tabakasında hücre gelişim faktörleri harekete geçerler; ciltteki ton farklılıkları , akne izleri(sivilce izlerine bağlı çukurların dolması),yara izleri, lekeler, ince kırışıklıkların tedavisi , cildin genç ve dolgun görünüm alması ,çene konturunun belirginleşmesi ,gıdı toparlama, genişlemiş gözenek tedavisini mümkün kılar. En önemli özelliği tek bir seansta dahi ciltte total bakım yaparak mükemmel sonuçlar vermesidir .Tedavinin 30 dakika öncesinde uygulanan bir lokal anestezi krem ile hissedilen acı minimuma indirilir .Kadın -erkek tüm cilt tiplerine yaz kış uygulanabilir.1 ay aralarla 3 seans uygulama idealdir .Cildin ihtiyacına göre seans aralıkları ve sayısı hekim tarafından belirlenir .İlk seanstan itibaren ciltte yarattığı fark hemen görülür ve etki kademeli olarak her seanstan sonra artar. Yıllar içerisinde kolajen azalmasına ve yer çekimi etkisine bağlı olarak aşağı doğru sarkan cilt, yeni kolajen üretimine paralel süratle volüm kazanarak genç bir görünüm elde eder. Ortalama 1 yıl boyunca etkisini korur.

Ameliyatsız yüz germe kullanım alanları nelerdir?

Total cilt rejuvenasyonu (cilt gençleştirme, cilt yenileme)

Lifting (yüz germe)

Elastikiyet kaybı tedavisi (cilt sıkılaştırma)

Yüz ve çene hatlarının belirginleşmesi

Boyun toparlama

İnce kırışıklıkların tedavisi

Skar tedavisi (akne izleri, keloid vs.)

İnflamatuar akne tedavisi

Genişlemiş gözenek tedavisi

Cilt tonusunun düzenlenmesi

Sebum dengelenmesi

Yüz telenjiektazileri tedavisi

Pigmente lezyon tedavisi

Stria (cilt çatlakları)tedavisi

Hiperhidroz tedavisi

Vücut sıkılaştırma

Kol sarkmalarının giderilmesi

Bu işlem neden tercih edilmeli?

Bu sistem ile ciltteki çeşitli problemlerin tedavisi ameliyata gerek kalmadan son derece pratik bir yöntemle çözülmektedir. Ameliyatla tedaviye kıyasla çok daha ekonomik olması ,kısa iyileşme süresi, acısız bir uygulama olması ve stabil enerji vermesi tercih sebebidir. 0,5-3,5mm ye kadar cilt derinliğine inebilen ve geçtiği bölgenin tamamına radyo frekans enerjisi verebilen bir sistemdir.

Uygulama esnasında ve sonrasında hiçbir yan etki oluşmaz ,son derece güvenli bir sistemdir morarma ,kanama oluşmaz.İğne izi kalmaz.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sultan Karakucak

Dr. Sultan KARAKUCAK, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2005 yılında eşi ve meslektaşı Dr. Mustafa KARAKUCAK ile beraber MEZO CENTER güzellik merkezini kurarak estetik ve güzellik sektöründe aktif çalışmalarına başlamış olan Dr. Sultan KARAKUCAK, 2010 yılında yönetmelik değişikliği nedeniyle isim değişikliğine giderek Karakucak Polikliniği adıyla aynı kurumda estetik ve güzellik sektöründe hizmet vermeye devam etmiştir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dr. Sultan Karakucak
Dr. Sultan Karakucak
Mersin - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube