Alternatif tedavi yöntemleri - hacamat ve hirudoterapi(sülük tedavisi)

Alternatif tedavi yöntemleri - hacamat ve hirudoterapi(sülük tedavisi)

Zararlı toksinlerin kan yoluyla atılabilmesi için, belli vücut noktalarında bölgesel vakumla beraber yüzeysel cilt kesikleri oluşturarak kanın alındığı uygulamaya Hacamat denir.

Bir kupa veya kavanozun bölgesel genişlemeye yol açacak şekilde cilt yüzeyine tutturulması şeklinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kupanın içerisine tutuşturulan bir madde konulmasıyla ya da özel bir vakumla negatif bir basınç oluşturarak gerçekleştirilir.

Romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrı, kas iskelet sisteminin mekanik ağrılarında ve detoks amacı ile güvenle kullanılabilir.

Sülüğün hastalıklı bölgeyi ısırarak, tükrük salgısını kana verdiği tedavi şekline Hirudoterapi denir.

Sülüğün tükrük salgısında ‘’Hirudin’’ denen kan sulandırıcı özellikte özel bir madde vardır.  Bu sayede hasarlı bölgede kan akımı artar, şişlik azalır. Sertlikler ve ödem çözülmüş olur.

Ana kullanım alanları: Diz kireçlenmesi ve şişliği, varis, tendinit, kesik sonrası yara iyileşmesidir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Kadir Göde

Yrd. Doç. Dr. Kadir GÖDE, 1983 yılında Niksar'da doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. İhtisasını ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladıktan sonra Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur. 

2017 yılında İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda yardımcı doçent olarak akademik kadroda yer almıştır. Yrd. Doç. Dr. Kadir GÖDE, şu an Trabzon Akçaabat'da bulunan Medicalpark Trabzon Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Sülük tedavisini yapanlar
Uzm. Dr. Kadir Göde
Uzm. Dr. Kadir Göde
Trabzon - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube