Alın terlemesi

Alın terlemesi

Alın terlemesi birçok vakada stres sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Aşırı alın terlemesi özellikle üst düzey yöneticiler için ciddi bir sorun teşkil ederken, kadınlarda ise genelde sosyal hayatları etkilemektedir. Aşır alın terlemesi 1 seanslık uygulama ile 6-9 ay iyileşme sağlanırken kişinin kendine güvenini, sosyal ve iş yaşamında da başarı oranını arttırabiliyor.

Botulinum toksin tip A  derideki estetik sorunların tedavisi yanında aşırı terleme sorununda da etkili olabilen bir terleme tedavisi yöntemidir. Alın ve saçlı deri içine krem anestezi sonrası yapılan botulinum toksin uygulamaları ile alın terlemesi ve saçlı deri terlemesi yok edilmektedir.

İşlem sonrasında terleme genlikle bir hafta içerisinde kesilir. 10 gün sonunda yapılan kontrol ile gerekli görülen noktalara ek doz uygulaması yapılır.

Birçok vakada terlemenin ana sebebi olan aşırı gerginliğin aynı zamanda terlemeye başlama gerginliği şeklinde de belirebildiği görülmüştür. Bu durumda uyguma sonrası terlemenin olmayacağının bilinmesi kişide bir rahatlamaya ve gerginlik olmaması nedeniyle birçok vakada iş yaşamında başarının artmasına yardımcı olmuştur.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU, 1965 yılında İstanbul’da doğmutur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. Yurdun değişik bölgelerinde zorunlu hizmet ve askerlik görevini yerine getirmiştir. Zorunlu hizmeti sonrasında 1992-1994 yılları arasında İnternational Hospital Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hizmet vermiştir. 1995 yılında ise Vakıf Gureba Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde  başladığı ihtisas eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında International Hospital’daki görevine Dermatoloji Uzmanı olarak olarak geri dönmüş ve 2003 yılınan kadar burada hastalarına hizmet vermiştir. 2006-2007 yılları arasında Esnaf Hastanesi'nde, 2007- 2012 yılları a ...

Etiketler
Alın terlemesi nedenleri
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube