Akupunkturda yenilik şok dalga akupunktur (shock wave acupuncture)

Akupunkturda yenilik şok dalga akupunktur (shock wave acupuncture)


Beşbin yllık geçmişe sahip olan Akupunktur uygulamasında son zamanlarda Almanya ve İsviçrede uygulanan şok dalga akupunktur tedavisini Türkiyede uygulamaya başladık.
Şok Dalga Akupunktur." Yöntemi; saniyede 1500 metre hızla doku altına ulaşarak şok dalga üretip, bunları uygun başlıklar yardımıyla akupunktur noktalarına iletiyor. Akustik Şok Dalga Akupunktur yöntemi uygulandığı noktalarda biyokimyasal uyarılar meydana getirerek tedaviyi başarıyla gerçekleştiriyor. Ve hedeflenen etkiyi maksimum noktaya çıkarıyor. 

Sıkıştırılmış hava ile şok dalga atış sistemi özel şok ileticilerine sahip. İleticiye yerleşen mermi sıkıştırılmış hava ile hızlandırılıyor. Böylece üretilen kinetik enerji mermi çarpmasından etkilenmeyen bir yüzeyde akustik enerjiye dönüşüyor. Şok dalga akupunktur her akupunktur noktasına yalnızca birkaç saniyelik tedavi gerektiren çok kısa süreli bir uygulama. Etkili bir şekilde uyarılan noktalar hedeflenen bölgelerdeki kan dolaşımını ve lenfatik akımı hızlandırıyor.

Geleneksel akupunkturun uygulama alanı bulamadığı bölgelere ulaşmak ve yoğun etki alanına sahip ayak tabanı ve çok derinlerde bulunan özel akupunktur noktalarına ulaşabilme şansı yaratan şok dalga akupunktur yöntemi ile akupunktu noktalarını daha zahmetsizce ve doğru olarak ve ağrısız olarak uyarmak mümkün oluyor. 

 Özellikle iğne fobisi olanlardada tercih edilen yöntemin akupunkturu konforlu bir hale dönüştürdüğünü söylemek mümkün Akupunkturun zayıflamada ki etkisini arttıran şok dalga yöntemi bu etkisini :Metabolizmayı hızlandırarak ve beyinde endorfin hormonları salınımını arttırarak yapmaktadır.
Ayrıca şok dalga akupunktur yöntemi ile
Boyun ve bel ağrıları 
Topuk dikeniOmuz kireçlenmeleri
Diz eklem kireçlenmeleri
Tenisçi dirseği,
Ayak tabanı ağrıları,
Alerjik astım, bronşit,
Lenf ve ödemler,
Kireçlenme, romatizmal hastalıklar ve osteoartritler

Konstipasyon (kabızlık) ve,spastik kolit de oldukça başarılı onuçlar almak mümkün olmaktadır.

Uz.Dr İSMAİL AĞAR

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Etiketler
Akupunkturda yenilik şok dalga akupunktur (shock wave acupunc
Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube