Akupunktur yardımı ile zayıflama

Akupunktur yardımı ile zayıflama

Akupunktur vücuda herhangi bir şey zerk edilmeden çok ince iğneleri batırmak suretiyle başka bir dış etkiye ihtiyaç duymadan kendi kendini tedavi etme yöntemidir. Akupunkturu TV uzaktan kumandasına benzetebiliriz, nasıl ki belli TV kanallarını tuşladığımızda, belli programlar karşımıza çıkıyorsa, akupunktur iğneleri de belli noktalara uygulama yapıldığında, o noktalardan beyne uyarı gider. İştah kesme olayı, akupunktur iğneleri ile uyarılan noktalardan beyne gönderilen sinyaller sonucu vücudun kendi endorfinini özellikle Beta endorfin (vücudun ürettiği morfin) arttırmasıyla oluşur.

Vücut akupunkturunun yanı sıra en yaygın kullanılan diğer akupunktur türleri ise, mikroorganizma üzerinde etki yapan kulak, baş, el akupunkturudur. Kulak akupunkturu bugün modern tıbbın içinde bu denli yer almasına ve yaygın olarak kullanmasını Fransız Dr. Nogier'e borçluyuz. Dr. Nogier kulakta tüm organların refleks zonları olduğunu tespit eden ve vücudun kulak kepçesinde yayıldığını göstermiştir. Refleks noktaları sistemi sayesinde organlarda bulunan herhangi bir hasarı tespit etmek olanaklı olmuştur.

Kulak akupunkturu klinik bir tedavi ve tanı koyma metodudur. Diğer bir adıyla mikro sistem olarak da adlandırılmaktadır. Organizmanın gerek mekanik ve gerekse elektromagnetik dalgalar karşısında reaksiyonlarını takip eden ve ölçen, kaynağını bilimsel olarak 1982 yıllından beri fotoperzepsiyon tekniği ile kanıtlamıştır.

Her kişinin kendisine özgü akupunktur noktaları vardır. İşte biz o noktaları özel bir detektör ile tespit edip, iğneler vasıtasıyla uyararak tedavi yapıyoruz. Kullanılan iğneler çelik-gümüş karışımı olup, akupunktur noktasının derinliğine göre boyları değişmektedir.

Akupunktur tedavisi yalnızca bir zayıflama metodu olarak algılanmamalıdır.

Yapılan bu tedavi yöntemi ile kulak kepçesinde bulunan hassas noktalar tespit ediliyor ve bu noktalara metal iğneler batırtılarak tedaviye başlanır. Akupunktur seansının akıbetinde kulak kepçenizden tespit edilen bu noktalara kalıcı iğneler takılmaktadır.

Yapılan akupunkturun bu uyarısı ile açlık ve iştah hissiniz frenlenecek, sinir sisteminiz yatışacak, metabolizmanız artacak ve organizmanın kendi kendine olan kontrolü artırılacaktır.

Kulak kepçenize takılmış olan plasterlerin altında metal iğne veya manyetik bilye bulunmaktadır. Banyo yaparken plasterlerin çıkmamasına dikkat edin ve kulaklarınızı ovuşturmayın. Banyodan çıkar çıkmaz fön makinesi ile plasterleri kurutunuz.

Akupunkturun zayıflama sırasında oluşturduğu önemi beyinde bulunan iştah merkezinin kontrol altına alınmasıdır. Buna kısaca açlığa tahammül edebilme de diyebiliriz. Kulak kepçenize takılan iğneler sizin daha az acıkmanızı, acıksanız dahi az yemekle daha rahat doyabilmenizi sağlar. İğneler sayesinde iştah merkeziniz dengeli bir şekilde kontrol altına alınacaktır. Aşırı yemek yeme alışkanlığınızın azaldığını, sinirlilik halinin ortadan kalktığını, açlık nedeni ile oluşabilecek mide yanması ve ekşimesi olmadığını gözlemleyeceksiniz. Ayrıca akupunktur sayesinde tedavi süresince tansiyon düşüklüğü ve halsizlik gibi şikâyetler de olmamaktadır. Kısacası akupunktur tedavisinde açlığa bağlı olarak ortaya çıkması beklenen şikâyetler olmaksızın kolayca ve hiç sıkılmaksızın kilo verebilirsiniz. Akupunktur tedavisinin diğer yöntemlere üstünlüğü vücuda hiç zarar vermeksizin tedavi etme yöntemidir.

Tokluk hissiniz için takılan iğnelerinizi haftada bir değiştirmek gerekmektedir, çünkü bir hafta içinde bu etki kaybolmaktadır. Ağırlık kontrolü haftada bir yapılmaktadır.

AKUPUNKTUR ZAYIFLAMADA NASIL ETKİLİ OLUR?

1- İştah ve acıkmayı azaltır.

2- Midede ekşime ve yanmayı önler.

3- Halsizlik ve bitkinliği önler.

4- Stresi azaltır.

5-Metabolizmayı düzenleyici, hızlandırıcı rolü vardır.

Bunların hepsi bir araya gelince kilolu olan insanı kilo vermeye hazırlar. Buna göre haftada bir yapılan akupunktur tedavisi ile fazla kilolar verilmeye başlar. İdeal kiloya indikten sonra kişiler KORUMA TEDAVİSİ 'ne alınır.3 haftada bir kez manyetik bilye (mıknatıslı toplu iğne başı büyüklüğünde aktif kömür) ile devam edilir. Bu sırada diyet değil sağlıklı beslenme yapılır dolayısıyla kilolar sabitlenir sonra senede 2 veya 3 kez kontrol olmak gerekir.

Akupunktur uygulayan kişinin mutlaka doktor olması akupunktur eğitimini almış olması ve aldığı eğitimin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir sertifika ile onaylanmış olması gerekir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Özgür Evren Ersoy

Etiketler
Akupunktur yardımı ile zayıflama
Dr. Özgür Evren Ersoy
Dr. Özgür Evren Ersoy
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube