Akupunktur ile zayıflama

Akupunktur ile zayıflama

Kilo fazlalığın birçok sebebi vardır. Bunlardan en büyük etkenler ise ya alımdaki ihtiyaçtan fazlalığı yada harcamadaki azlıktır. Yaşam şekli değişikliği en iyi tedavidir . Ancak bunu yapmak söylendiği kadar kolay değildir. Akupunktur bu konuda devreye girer.

Vucudun kendisini dengelemesi sağlar. Tabi ki kilo vermek için alımı azaltmak, harcamayı fazlaştırmak gerekir.Buda istikrarlı olarak yapılmalıdır. Akupunktur bu konuda mükemmel destekleyicidir. İştahı düzenler ve önceden yediğinizin yarısı ile sizde tokluk hissi uyandırır. Mide asiditesi kontrol altına alınarak, mide kazınması, yanması gibi sorunlar engellenir. Düşük kalorili beslenmeden dolayı yaşanabilecek halsizlik , gerginlik önlenir. Metabolizma hızını düzenler. Akupunkturla tedavi gören hasta, kendi kendine yaptığı diyetlerden daha kolay kilo vermeyi başarır.

Akupunktur tedavisi sırasında, vücutta serotonin ve endorfin seviyeleri artmaktadır. Bu hormonlar diyet yapan kişiye huzur verir, sedasyon sağlar. Böylece diyet yapan kişi, eski yemek yeme zevkinin kısıtlanmasından dolayı huzursuzluk ve tedirginlik yaşamaz. 30-40 kg. fazlası olan hastaların tabii ki uzun bir zaman diyet yapmaları gerekir. Ancak, çoğu insanda böyle bir sabır olmadığı için, her pazartesi başlanan diyetler, her cumartesi sona erer. Böylece sık sık yapılan diyet denemeleri sonucu her geçen günkilo vermek daha da zorlaşır. İşte, bu gibi hastalarda akupunktur inanılmaz başarılar sağlar ve hasta 1 yıla kadar uzanan bir zaman diliminde onlarca kilo verebilir. Hastanın uzun süre diyete dayanabilmesinin nedeni, akupunkturun yarattığı sedatif ve trankilizan etkiden dolayıdır. Ayrıca hasta kilolarının eridiğini gördükçe daha çok motive olup, bu işe dört elle sarılmaktadır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Uğur Ölçen

Etiketler
Kilo vermek
Dr. Uğur Ölçen
Dr. Uğur Ölçen
Antalya - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube