Akupunktur ile tedavi edilen hastalıklar; obezite

Akupunktur ile tedavi edilen hastalıklar; obezite

Akupunkturun zayıflamada etkileri

1.İştah ve acıkma hissini azaltır

Diyet yapan ve zayıflamak isteyen kişilerde en büyük sıkıntı iştah kontrolünde zorlanma ve bu yüzden strese girip, diyete kısa zamanda son vermeleridir. Akupunktur beyindeki hipotalamus bölgesini uyararak, noradrenalin seviyesini düşürüp, serotonin hormonunun salgısını yükseltir, bu nedenle tokluk hissi oluşur. Ve zayıflamaya yardımcı olur.

2.Sindirim sisteminde düzenleyici etkileri var

Bu etkiler iki mekanizma ile kendini gösterir. Birincisi tüm yemek borusu, mide girişi, mide kasları ve bağırsaklarda mevcut olan düz kasların hareketleri (peristalsism), serotonin salgısının artırılmasıyla düzenlenir.  Neticede mide kasları gitgide  toparlanır ve mide hacmi gitgide azalır. Uygün bir diyete başlanır ve diyete uyum sağlamak kolaylaşır . İkinci etkisi ise ,  Serotoninin mide de asit salgısında düzenleyici rolünden kaynaklanır . Sonuç ; zayıflamaya yardımcı olma, acıkma hissinin kontrolu , sindirim sisteminde genel bir rahatlama , Reflü şikayetlerinin büyük ölçüde  ortadan kalkması, Gastrit ve mide yanması şikayetlerinin  hafiflemesi ,kronik kabızlığın giderilmesi  ( pristalsismde uyarı kalın bağırsakları da harekete geçirir ) .Bu etkiler ışığında, çoğu zaman hastalarımızda senelerce sindirim sistemi ile ilgili kullanmakta oldukları  ilaçlara son verebilmekteyiz. .

3. Halsizlik ve bitkinliği önler

hayat enerjimizi harekete geçirip dengelediği  için halsizlik ve bitkinlik önlenir  ,bununda  uzun vadeli diyet yapabilmek  ve kontrollu yemek yeme huyunun kazanılmasında  önemli rolu vardır . Diyete ve daha hareketli bir yaşam biçimine  uymamız sağlanır .

4.Stresi azaltır

Akupunktur işlemi vücuda ve kulağa uygulandığında , Beta endorfin hormonu salgılanır .Beyindeki duygularımızı yöneten Limbik Sistemini uyararak  , Mutluluk hormonu sayesinde ( endorfin ) Stres hormonlarının ( Adrenalin ve Kortizol hormonu ) kana salgılanması engellenir . Neticede gerginlik , negatif düşünceler , ıztırab azalır ve kendimizi daha iyi hiss etmeye başlarız . Unutmayalım ki Stres fazla yemek yemeye neden olan en önemli faktörlerden biridir .

5. Yağ Metabolizmasını düzenler 

Karaciğerde yağ metabolizmasını hızlandırarak kandaki kolestrol seviyesinin düşmesine yardımcı  olur. Araştırmalara göre ,Kandaki Kolestrol seviyesi, sadece diyet yaparak zayıflayan kişilere göre, % 30 daha fazla ve daha hızlı düşüş gösterir. Sağlıklı bir zayıflama sağlar.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Faranak GÜLSOY

Dr. Feranek GÜLSOY, 1967 yılında Tebriz - İran'da doğmuştur. Tıp eğitimini 1994 yılında Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1997 yılında ise Tahran üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığını almıştır. 1997 yılında İstanbul'a yerleşmiş olan Dr. Feranek GÜLSOY, 1998 yılında Türkiye'de Denklik Sınavında başarılı olarak tıp denkliğini almaya hak kazanmıştır. 2001 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 1 sene adaptasyon sürecini tamamlamış ve İstanbul'daki mesleki hayatına başlamıştır. 2003 yılında Azerbaycan'daki arkadaşlarının Akupunktur üzerine yaptığı çalışmalarından etkilenmiş olan Dr. Feranek GÜLSOY, bireysel olarak Akupunktur üzerine araştırmalar yapmaya başlamıştır. 2006 yılında Kanada‘'da Akupunktur üzerine, The College of İn ...

Etiketler
Akupunktur ile obezite tedavisi
Dr. Faranak GÜLSOY
Dr. Faranak GÜLSOY
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube