Aile danışmanlığı ve terapisi!

Aile danışmanlığı ve terapisi!

Toplumun en küçük yapı taşı olarak bilinen ailenin bazen temelleri sarsılabilir.  Bu gerek çocuklarla ilgili olsun gerekse karı koca arasında olsun, sorunlar için gerekli müdahaleler getirilmezse daha da işin içinden çıkılamayabilir. Hatta bazen aile büyükleri de işin içine girince daha da kontrol edilemez duruma gelir.

Aile içindeki sorunlar listesinde genel olarak ; çocukların büyütülmesi ve disiplinle ilgili anlaşmazlıklar, anne veya babanın yoğunluğu, eşlerin birbirine vakit ayırmaması, evdeki sorumlulukların dengesizliği, rollerin değişmesi, çocukların okul sorunları, eşler arasındaki iletişim sorunları, aile büyükleri ile olan ilişkilerdeki dengesizliklerin eve yansıması, aile içi iletişim sorunları, aile içi maddi sorunlar, ailecek vakit geçirememe gibi birçok neden sıralanabilir..

Tüm bu gibi nedenler ailenin birlik beraberliğini tehdit etmeye başlar ve sorunlar gittikçe büyümeye ve yer değiştirmeye başlayabilir. Bu gibi durumlarda dışarıdan bir gözün, profesyonel bir elin değmesi ile olan sağlıklı müdahaleler bu dağınıklığı ve istenmeyen durumu daha hızlı bir şekilde düzeltebilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  Burcu Aksongur

Uzm. Psk. Burcu AKSONGUR, 25 Ocak 1976 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara’da bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Yüksek lisans eğitimini ise Ankara Ufuk Üniversitesi'nde Gelişim-Sosyal Psikoloji alanında tamamlamıştır.

12 yıl THY’de görev yapmış olan Uzm. Psk. Burcu AKSONGUR, bu süre zarfında gerek kişisel gelişim gerek mesleki anlamda çeşitli eğitimler almış olup farklı millet, kültür, yaş ve toplumlardan insanları gözlemleme ve iletişim kurma fırsatı bulmuştur.

Mesleki çalışmalarına kurucusu olduğu İzana Terapi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde devam etmekte olan Uzm. Psk. Burcu AKSONGUR, Türk Psikologlar Derneği üyesidir.

Klinik Psikolog  Burcu Aksongur
Klinik Psikolog Burcu Aksongur
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube