Ağız kokusu ve tedavisi

Ağız kokusu ve tedavisi

Ağız kokusu toplumumuzda oldukça yaygın olarak karşılaşılan bir sorun olmakla birlikte sosyal ve kültürel nedenlerle üzerinde fazla konuşulmamaktadır.

Ağız kokusu bireyin toplum içerisindeki konumunu etkilemekte ve çoğunlukla da tedavi edilmektense bastırılmaya çalışılmaktadır. Kokunun bastırılması ise geçici bir çözüm olmakta, kaynağı tedavi edilmediği için de bu sorundan bir türlü kurtulunamamaktadır.

Tedavi planları kişiye özel hazırlanmalı ve o bireyin gereksinimlerine göre şekillendirilmelidir. Diş hekimi; tüm bu tedavileri bir taraftan gerçekleştirirken diğer taraftan da ağız bakımı eğitimi ve uygulamaları ile kokunun tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Canan Yümsel

Dt. Canan YÜMSEL, 1967 yılında Muğla'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

İmplantolojide All-on-4 ismiyle bilinen özel yöntemin eğitimini, Portekiz-Lizbon’da bu yöntemi geliştiren, dünyanın en büyük diş kliniğinin sahibi Dr Paulo Malo’dan almıştır.

Dt. Canan YÜMSEL, 1991 - 2013 Yılları arasında Antalya'da kendisine ait özel muayenehanesi'nde hasta kabulü yapmış, daha sonra Özel Hurma Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ni kurucusu olarak çalışmalarını sürdürmüş ve mesleki çalışmalarına burada devam etmektedir.

Etiketler
Ağız kokusu tedavisi
Dt. Canan Yümsel
Dt. Canan Yümsel
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube