4 boyutlu ultrason

4 boyutlu ultrason

Günümüzde teknolojinin gelişmesi tıp sektöründe büyük ölçekli katkılar sağlamaktadır.Medikal firmalar tanı ve teşhiste doktora büyük kolaylık ve konfor sunmakta.Ve siz hastalarımıza daha iyi hizmet verme imkanı buluyoruz.4 boyutlu ultrason gelişen teknolojinin tıp sektörüne armağanlarından bir tanesi. 2.boyutlu olarak bilinen klasik ultrasonlar,halk arasında siyah beyaz tabir edilen yeini artık son teknoloji olan 3-4 boyut ultrasonlar almaktadır.Son teknoloji olarak bilinen 4 boyutlu ultrasonlarla:Geleneksel 2 boyutlu inceleme özelliğinin yanısıra 3 boyut özelliğinide barındırmaktadırlar. Real time,yani eş zamanlı 3 boyutlu görüntü elde etme özelliğine sahip 4 boyutlu ultrasonlarla yapılan incelemede bebeğin gelişimi,birkaç durum dışında ki bunlar:

1- Damak-dudak yarıgı

2- El ayak anomalileri

3- Beyin ve omirilige ait birtakım gelişimsel rahatsızlıkları

Klasik 2 boyutla ultrasona göre belirgin bir üstünlügü saptanmamıştır. Oysaki bebeğin organlarının yapısı konusunda 3 boyutlu ultrasonlar ile daha net sonuçlara varılabilmektedir.Anne ve baba adaylarını 4 boyutlu ultrasonla bebeğin yüzünün görülmesi gebeliğin ve bebeğin kabul edilmesi için son derece faydalı olduğu iddaa edilmektedir.

Bütün bunlardan sonra 2.düzey usg çekmeye gerek yok diye düşünmemek lazım .Çünkü geleneksel 2 ve 3 boyutlu ultrasonlarda bebeğin iç organlarının durumunu analiz etmede daha etkendir.

 

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehtap Çiçek

Op. Dr. Mehtap ŞENTÜRK ÇİÇEK, 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakultesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1997 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Aanabilim Dalı'nda 2,5 yıl eğitim altıktan sonra, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2006 yılında ise Dr. Sadikonuk Egitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 2007-2012 yılları arasında İstanbul Bahçelievler Özel Yaşam Hastanesi'nde 5 yıl boyunca çalışmış olan Op. Dr. Mehtap ŞENTÜRK ÇİÇEK, 2013 yılında ise 8 ay süreyle Memorial Hizmet Hastanesi'nde görev yapmıştır. 2013 yılı Aralık ayı itibariyle Haznedar Medicana'da göreve başlamıştır. Mesl ...

Etiketler
Damak-dudak yarıgı
Op. Dr. Mehtap Çiçek
Op. Dr. Mehtap Çiçek
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube