1 haftada 10 kilo vermenin kolay yolu

1 haftada 10 kilo vermenin kolay yolu

Evet evet yanlış okumuyorsunuz 1 hafta da 10 kilo vermek konumuz, hani şu ana caddelerde devasa posterlerde yazan, çeşitli makineler ya da iğnelerle olduğu iddia edilen kalıcı ve hızlı zayıflık! Harika olur değil mi?

Peki 1 hafta da 10 kilo alabilir misiniz? Kortizol ya da troid değerlerinizde bir sorun olmadığı sürece pek mümkün görünmüyor değil mi? İnsan vücudunda var olan bir şeyi azaltmak ya da tamamen yok etmek sadece ameliyatla mümkündür. Proteine dayalı diyetler, tek besin türüne dayalı diyetler ya da zayıflama aletleri size yardımcı olmadığı gibi uzun süre devam edildiğinde kalıcı sağlık sorunlarına da yol açabilir.

O zaman 1 hafta da 10 kilo vermenin kolay yolu nedir? Böyle bir yol yok ne yazık ki, en azından günümüzde ki bilimsel veriler olmadığını gösteriyor. Bir hafta da sağlıklı bir şekilde ve yürüyüşle ya da sporla desteklenerek verilebilecek en yüksek ağırlık 2 kilogramdır. Bunun üzerine çıkıldığında her halükarda vereceğiniz yer yağ deposu değil kaslarınızda ki glikojen depolarınız ve su kitleniz olacaktır. Metabozlima hızınız yani yaşamsal organlarınızın çalışmaya devam etmesi için gereken günlük enerji ihtiyacınız, fiziksel aktivite artışı dışında öğün sayınızı artırarak mümkündür. Bu da günde 1-2 öğün ile değil 6-8 öğün beslenerek mümkün olur. İlk etapta ne yediğiniz çok önemli değildir çünkü sık beslenmeye başladığınızda birini günün sonunda artık yiyemediğinizi fark edersinizyani hem mideniz hem gözünüz doyar. Ve sıra gelir gerçekten beslenmeye.

Seçeceğiniz besinleri tamamen değiştirmek yerine aralarında ayarlama ve seçim yapmak beslenme programınız hem eğlenceli bir hale getirir hem de diyete başlar başlamaz artan iştahınızı kapatacaktır. Hafta da 1-2 defa tüketilecek tatlı ya da çikolatalar ile tatlı krizleri kolayca atlatılabilir ve kilonuzu korumaya geçtiğinizde çikolata ya da tatlı ile ne yapacağınızı bilirsiniz.

Eğer vermek istediğiniz kilo miktarı yüksek ise bunu yapabileceğiniz en doğu yol kendinize zaman tanımak, yaşam şeklinizi adım adım düzene koymak, şekerli ya da bitkisel içecekler yerine su tüketmeye başlamak ve kendiniz için doğru beslenmeyi öğrenmek olur. 

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Nilberk Karaman

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde lisans eğitimini,

2008 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Beslenme ve Hastalıkların Biyokimyası bölümünde lisansüstü eğitimini tamamladı.

2012 yılında Başkent Üniveristesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümünde doktora eğitimine başladı. 

2004- 2011 yılları arasında özel sektörde çeşitli hastane ve özel zayıflama merkezlerinde hizmet verdi..

2011 yılında VIP DİYET Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri'ni kuran Uzm. Dyt. Nilberk KARAMAN, bireysel ve kurumsal olarak beslenme çözümleri sunmaktadır.

Aile, bireysel, iş ortakları ve aylık paketlerle size özel beslenmeyi Beslenmenin En Renkli Hali'nde yeniden tanımlıyor.

Etiketler
Zayıflama yöntemleri
Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube