Anti-fosfolipid sendromu

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku

Size önerdiğimiz diğer şehirler


    Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

    Anti-fosfolipid sendromu İlgili Sorular

    • Antifosfolipid antikor sendromu hk

      Değerli hocam iyi akşamlar ben temmuz 2017 'de po akciğer emboli geçirdim.her iki bacaktada dvt çıktı.aslında 5 yıldır pemfigus hastası olduğum için ve kortizon kullandığım için sürekli aktif spor ( yürüme / koşma 1 saat ) yapmaktayım.emboli bende çok az bir nefes darlığı ile gösterdi.2011'de kal... devamı

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Anti kardiolipin antikorlarınız pozitif gözükmüyor ancak akciğer embolisi geçirdiğiniz için ömür boyu kan sulandırıcı kullanmanız gerekebilir. bazen bunu üç yılla sınırlayanlar da var ama son karar hematoloji uzmanlarının.

    • Tekrarlayan dusuk

      Merhaba hocam sebepsiz 4 dusugum oldu. arastirma sonuclarina gore lupus taramasinda la 1 44.5 (referans:31-44) la 2 :35.2 (referans:30-38) la1/la2: 1.26 ( devamı

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Düşük nedeni olarak anti-fosfolipid sendromu araştırılmış ama bu laboratuar sonuçları normal. bunlara göre böyle bir hastalığınız yok.

    • Kan pıhtılaşması

      Mrb hocam.1.5 yıllık evliyim.çocuğum yok.gebelik öncesi kan pıhtılaşmasına bakıldı.(kuzenimde çıkmıştı öncesinde bende yaptırmak istedim) sonuçta: mthfr c677t heterozigot pai-1 4g -5g varyantı heterozigot mthfr a1298c heterozigot f13a1 v34l varyantı heterozigot faktör ii g20210a normal faktör v g169... devamı

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Eralp BAŞER

      Doç. Dr. Eralp BAŞER

      Merhabalar, trombofili genlerinde birden fazla mutasyon olduğundan düşük doz antikoagülasyon (düşüm moleküler ağırlıklı heparin) kullanılabilir. aspirin genellikle anti-fosfolipid sendromu tanısı alan ve daha önce düşükleri olan hastalarda kullanılmaktadır, dolayısıyla sizin kullanmanıza gerek olmay... Cevabı gör

    • Lupus antikor

      İyi günler doktor bey, iki kez gebelik kaybı yasadim.31.07.2015 de yedi aylık bebegimi karnimdayken kaybettim pıhtı gittigini sonradn preeklampsi gecirdigimi syledi dktrum sezeryan oldum.genetik test yaptırdım sonuclar da ; lupus anti nukleer antikor(++pozitif) calisan titre 1/320,anti ds dna 9.30,f... devamı

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Anti kardiolipin antikorlarının sonucu ne? lupus yanında anti fosfolipid sendromu dediğimiz durum da var mı? kan sulandırıcıyı doktor kontrolunda her gebelikte denemenizde yarar var. plaquenili gebelik süresince kullanabilirsiniz sakıncası olmaz.

    • Dvt+pe+as+aps

      30 yasindayim 2012 yilinda dvt+pe gecirdim sonraki kan sonuclarimda antifospolipid sendorumu oldugumu soylendi 2016 yilinda yapilan kan sonuclarimi yorumlar misiniz aptt h 39.4 sn 22 - 34 pt ( protrombin zamani) h 28.9 sec 8.8 - 14 inr h 2.4 - 0,8 - 1,2 antitrombin iii * 125.50 % 75 - 125 aktive pro... devamı

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Süleyman TANRIVERDİ

      Op. Dr. Süleyman TANRIVERDİ

      Serkan bey anfifosfolipid sendromu vücuttaki bazı antikorların fosfolipidlere karşı gösterdiği bir reaksiyona bağlı gelişen inme, pulmoner emboli ,derin ven trombozu gibi damar tıkanıklığı yapan bir hastalıktır bu hastalıkta vücutta kan ve damar içindeki en en iç tabakaya bu antikorlar zarar verir.... Cevabı gör

    • Halsizlik, yorgunluk

      Iyiakşamlar hocam, ben 4 haftalik hamileyim ve 2 dusuk yaptim 8 haftalikken karnimda öldü, her hamileligimde içim cekilir gibi oluyor bir anda yorgun dusuyorum yurumede ve konusmada zorluk cekiyorum ferritinim ve b12 cok dusuk, kqn duzeydimde cok iyi degil, hamilelik yokken boyle olmuyorum acaba ne... devamı

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Prof. Dr. İzzet FRESKO

      Merhaba arka arkaya dusuk yapmanizin nedeni arastirildi mi? anti fosfolipid sendrom denen hastalik arandi mi? bunu kadin dogum uzmaniniz ile konusurmusunuz? sevgiler izzet

    • Aps+dvt+pe

      29 yaşındayım 185 cm 135 kğ 2012 yılında pulmoner embolı +derın ven trıomboz gecırdım sağ bacak alt baldırında 5-6 cm çap farkı vardır 2014 yılında lupus doğrulam (ana)pozitif cikti sadece iki kez yapilan tahilde antıfopolıpıd sendorumu oldugum soylendır . anti nükleer antikor(ana) ---negatif****ant... devamı

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ayşen HELVACI

      Prof. Dr. Ayşen HELVACI

      Merhaba serkan bey, antifosfolipid sendromu olabilirsiniz. pulmoner emboli geçirmiş olmanız da önemli bir durum. fakat ömür boyu coumadin kullanma kararını sizi takip edecek bir romatoloji uzmanının karar vermesi ve sürekli izlemesi uygun olur. coumadine dirençli vakalar olabiliyor veya trombositle... Cevabı gör

    • Aps+dvt+pe

      29 yaşındayım 185 cm 135 kğ 2012 yılında pulmoner embolı +derın ven trıomboz gecırdım sağ bacak alt baldırında 5-6 cm çap farkı vardır 2014 yılında lupus doğrulam (ana)pozitif cikti sadece iki kez yapilan tahilde antıfopolıpıd sendorumu oldugum soylendır . anti nükleer antikor(ana) ---negatif****ant... devamı

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Ayhan MÜDÜROĞLU

      Op. Dr. Ayhan MÜDÜROĞLU

      Bu konuyu kişiselleştirip bir kalp damar cerrahı ve hematoloğun hastayla birlikte karar vermesi en uygun yöntem olur. hasta yok hastalık vardır. ancak genel bilgi açısından; tedavi süresi halen tartışmalıdır. tedavi süreci ne kadar uzun tutulursa tekrarlama riski o kadar azalır. ancak bu kez de kana... Cevabı gör

    • Toplar damar tıkanıklıgı

      Sayın hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. kilom 70 boyum 1,60 spor alışkanlığım haftada 2 gun yuruyüş ve 2 yasındakı kızımla evdeki tempo ailede böyle bir problem yok fakat genetik mi deilmi diye bir test varmıs onu yaptıramadım. elimdeki dopler sonucunda sağ cfv ........grade... devamı

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Harun ARBATLI

      Prof. Dr. Harun ARBATLI

      Merhaba mübeccel hanım, öncelikle aps (anti-fosfolipid sendromu) durumunda genetik bir inceleme henüz olmadığını biliyoruz. ancak akrabalar arasında var ise bu ihtimal normalden daha yüksek. burada önem taşıyan altta yatan birbaşka hastalık ya da tetikleyici bir faktör olup olmadığıdır. eğer sizi... Cevabı gör

    • Aps+dvt+pe

      29 yaşındayım 185 cm 135 kğ 2012 yılında pulmoner embolı +derın ven trıomboz gecırdım sağ bacak alt baldırında 5-6 cm çap farkı vardır 2014 yılında lupus doğrulam (ana)pozitif cikti sadece iki kez yapilan tahilde antıfopolıpıd sendorumu oldugum soylendır . anti nükleer antikor(ana) ---negatif****ant... devamı

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Fuat EREL

      Doç. Dr. Fuat EREL

      Lupus antikoagülan---69.0 antıfospolıpıd sendromu sigara afazla kilo umarim yoktur profilaktik kumadin kullanilabilir.???? sürekli sizi takip eden doktorun önerileri doğrultusunda hareket etmenizi öneririm