Iğdır Akut Akciğer Ödemi

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Akut Akciğer Ödemi İlgili Sorular

  • Detayli tahlil sonuçlarim

    Merhaba hocam kan değerlerimi inceleyip neler yapmam gerektiğini yazarmisiniz saygilar yaş 31 kilo 95 erkek tarih işlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri rapor hata bildir 19.02.2018 alanin aminotransferaz (alt) 46 u/l 0-50 19.02.2018 aspartat transaminaz (ast) 25 iu/l 0-50 19.02... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Tahlilleriniz normal görünüyor...

  • Kronikleşen karaciğer enzim yüksekliği sorunu

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 94 kg ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. glikoz tolerans bozukluğu, santral obezite, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik ve karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. benim sorunum devamlı yüksek seyreden karaciğer enzimleri. batın usg... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Bu durum hem alkole hemde kiloya ve metabolik sendroma bağlı olabilir. akdeniz tipi beslenmeli, alkolü azaltmalı, günlik 30 dk yı aşa tempolu yüüryüş yapmalı ve ayda 1-2 kg verecek şekilde diyetiniz ayarlamalısınız. geçmiş olsun..

  • Film sonuclari

    Merhaba doktor bey..babm 2 kez tüberküloz geçirmiş.ve babasi akciğer kanserinden hayatını kaybetmiş. 2017 ciger filminde:sağ akciğer üst lob apikal segmente 7_8mm,sol akciğer alt lob segmentte en büyüğü sol alt lob 6.5mm boyuttunda nodül. 2018 ciğer filminde:sol akciğer 2mm,sağ akciğer 4mm nodul.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Bu konu göğüs hastalıkları uzmanı ile ilgilidir.

  • Nefes darlığı

    Hocam merhaba 75 yaşındaki hastamız aniden nefes darlığı şikayetiyle tomogrofi çekildi.ciğerde su olduğu kalp dr una gitmesi gerektiği söylendi. zaten damar sertliği var ve koroner stend ile bir karotisde stend takılmıştı.sonuçlar hakkında yorum yaparsanız çok sevinirim. kalp boyutu,torasik aort ç... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Cigerine pıhtı atmış olabilir , bu yönde degerlendirme yapmak gerekir

  • Karaciğer parankim ekojenitesi grade 1

    Annem 53 yaşında 80 kg. annemin çekimlerinde karaciğer parankim ekojenitesi grade 1 hepatosteatoz lehine artmıştır. sonucu çıktı. ve kan tahlilleri sonuçları şöyledir.: -sedim 60 dk. 22 -rbc 5.27 (h) -wbc (6.5) ile crp (4.18)normal sınırlar içinde -mcv 79.4 (l) -rdw 16.9 (h) bu sonuçlar ne if... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Karaciğer yağlanması insülin direncinin göstergesi olabilir. diğer testlerin karaciğer hastalığı ile direk bir ilişkisi yok. ayrıca tüm bu sonuçlar herhangi önemli bir hastalığı akla getirmez. şikayetleri ile beraber değerlendirmek gerekir. geçmiş olsun

  • Ast ve alt yüksekliği

    Merhaba hocam kızım ecrin sarptaş 5 yaşında ve beyincik küçülmesine bağlı inad hastası. 4 yıldır her gün sabah akşam convulex ve yine her gün sabah akşam rivotril gün aşırı da quenzim kullanmakta. son 3 ay içinde yaptırdığımız tahlillerde ast 160 ve alt 60 civarlarında. bu durumun kızım için ol... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Karaciğer enzimi olarak ast alt'den genellikle daha az yükselir. ast ön planda yüksekse öncelikle kas problemleri akla gelir. bir ck baktırsanız iyi olur.

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim

  • Göğüs kafesi ağrısı

    Merhaba hocam. ben okul icin sağlık raporu almaya gittiğimde muayene oldum ve doktor ğögüs kafesi çökmesi var dedi ve senede bir muayene olmaya gel dedi ama ben gitmedim gidemedim ve şuan yurt dışındayım çalışıyorum göğüsüm ağrıyor sizin bana önere bileceginiz bişey varmı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Çok önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum ama yine de bir kardiyoloji uzmanına görünmenizi öneririm

  • Hepatit b bulaşmasi

    Merhabalar doktor bey; benim sorum;bundan 3 gün önce bir hemşire arkadaşım benim yara yerime temas etti..sonra öğrendim ki öncedende hemşire olduğu için eline hepatit b li bir hastanın iğnesi batmış(kan alma)...soramadım ama hepatit b olma ihtimali varmış...bu durumda benim yapmam gerken nedir ge... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Aşınız varsa sorun olmaz . bulaşma ihtimali düşük olsa da yinede hepatitle ilgili kan testlerinizi yaptırmalısınız

  • Tiroid ca tanılı hastada karaciğerde kitle(fnh)

    27 yaşında erkeğim. ca papiller tanısı konuldu. total ameliyatla tiroidlerim alındı. ameliyat sonrası karın ağrısı ile doktora gittim gitmişken karaciğerme de baktılar ilk önce ultrason daha sonra ilaçlı mr ile 55mm 20mm 0.9mm lezyon görüldü. ayıracı tanısında multi fnh düşünüldü daha sonrası pet-ct... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Mevcut durumda yapılabileekler yapılmış. 6 ay ara ile usg ile takip yeterli olacaktır. tek odakta oldaydı ameliyat olun derdim ancak çoklu odak olunca takip olamnız daha akıllıca olacaktır.