Iğdır Akdeniz Anemisi (Talasemi)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Akdeniz Anemisi (Talasemi) İlgili Sorular

  • Talasemi mi yoksa taşıyıcı mı?

    Evlilik öncesi yapılan testlerde talasemi açısından riskli değerlerim olduğu söylenildi.hastalık ya da taşıyıcılık riskim var mıdır? hba2: 1.8 hba: 98.2 mcv:85.6 mch: 27.5. mchc: 32.1 rdv-cw:13

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın gökçe hanım, talasemi ( akdeniz anemisi ) tablosu çok ciddi bulgular içerir. sarılık, dalak büyüklüğü ( splenomegali ), gelişme geriliği...gibi belirtilerden söz edebiliriz. akdeniz anemisi taşıyıcılığında genelde değişik düzeylerde anemi beklenir. ayrıca hemoglobin elektroforezinde değişikl... Cevabı gör

  • Talasemi hastalığı

    Hocam iyi günler . nişanlımın akdeniz anemisi hastası oldugunu öğrendim( taşıyıcı değil direkt hasta) benım böyle bir rahatsızlıgım yok. evlilik gerçekleşirse çocuk olma halinde çocugun rahatsızlıgı olur mu? ilişki mi sağlıklı bir şekilde sürdürmelimiyim yoksa sonlandırmalı mıyım ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Doç. Dr. Meral GÜNALDI

    Bu konuyu hematoloji doktorunun yanıtlaması uygun olur. geçmiş olsun.

  • Talasemi taşıyısıyım

    Hocam merhaba. benim hemogram sonucum aşağıda. akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. kan verirken nezleydim. biyokimya testimde her şey normal. hormon testlerimde de sadece tsh biraz yüksek(5.5). bu değerler taşıyıcı olmamdan mı kaynaklanıyor yoksa altında yatan bir sebep var mıdır? https://i.hizliresim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, tsh'nın talasemi ile ilgisi yok. tsh'nın yüksek oluşu tiroid bezinizin az çalışması anlamına gelebilir. bunu endokrinoloji uzmanları ile görüşün. geçmiş olsun.

  • Tahlil sonucu

    Merhaba, evlilik başvurusu için yaptırdığımız tahlil sonuçlarını aşağıdadır. yorumlayabilirseniz sevinirim. kız arkadaşımın sonuçları şu şekilde: hba2 sonuc: 2 ref: 2,2 - 3,5 hba sonuc: 98 ref: 96,5 - 98 rbc sonuc: 4,7 ref: 4,1 - 5,1 hgb sonuc: 12,6 ref: 12,3 - 15,3 wbc sonuc: 6,7 ref: 4,4 - 11,3 pl... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın serkan, sizin ve kız arkadaşınızın sonuçlarında akdeniz anemisi taşıyıcılığı ile ilgili bir değer bulunmamaktadır. saygı ve sevgilerimle.

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim

  • Acil cvp belkiyorum

    Hocam oğlumun hgb sonucu10.6 çıktı bende akdeniz anemisi var oğlumada bulaşmidir normal tahlilerde çıkarmı akdeniz anemisi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın volkan günal, çocuğunuzun tam kan sayımı, talasemi (hplc testi) ile genetik testinin yapılması gerekir. orada yaptırma olanağınız yok ise bir kan sayımı tüpüne kan aldırarak bize göndermeniz yeterli olur. iyi günler

  • Balık yağı

    Merhaba dr hanım 5yaşında oğlum var iştahsız ve sürekli demir eksikliği anemisi var dişleri ileri derecede çürük olduğu için artık kan ilacı içemiyor balık yağı takviyesi aldım bittikçe devam etmeliyim ara vermeli miyim ne kadar süre kullanmaliyiz yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Filiz ŞENER

    Uzm. Dr. Filiz ŞENER

    Merhaba tuğçe hanım, 5 yaşındaki oğlunuzda sürekli demir eksikliği kansızlığının olması normal değil, bir yerden kan kaybı mı var, vücut kan mı yapamıyor? bu araştırıldı mı? böbreklerden, mide barsak sisteminden veya burun kanamalarından kan kaybı olabiliyor. hemogram, ferritin, periferik yayma so... Cevabı gör

  • Boğazda kabarcık

    Merhabalar benim dilimin biraz ilerisinde yani küçük dille ayni izada küçük küçük baloncuklar oldu sivilce gibi bunun sebebi nedir acaba

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bunlar dil kökü papillaları iğdır yani tat tomurcukları iğdır herkesle var geçmiş olsun bir sorun yok

  • Akdeniz anemisi

    Merhabalar doktor bey hgb a 96,4 hgba2 3.25 ferrittin 47,1 mchc 32,9 ne 48,3 lym 3,8 hgb 12,7 çıktı aile hekimimiz iyi dedi fakat e nabız dan baktığımızda hemoglobin referans dışı diyor açıkçası içime şüphe düştü birde anne babada akdeniz anemisi olmazsa çocukta olma olasılığı varmıdır teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, 1. testlerinizi ve kan yaymanızı bir hematoloji uzmanı bizzat görse iyi olur. 2. talasemi genetik bir hastalık. çocukta olması için anne veya babadan en az birinde hastalık bulunmalı iyi günler dilerim.

  • Akdeniz anemisi

    Benim mcv degerim 66 çıktı sağlık ocağında hemşire talasemi var mı ailende diye sordu ailemde yok bende olabilirmi öyle bişey

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, mcv düşük çıkınca akla demir eksikliği ve/veya talasemi taşıyıcılığı gelir. önce demir testleri yaptırıp demir eksikliği olup olmadığını anlayın. eğer demir eksik ise tedavi alın ve mcv değerine tekrar baktırın. hala mcv düşükse talasemi testi yaptırın. diyelim talasemi taşıyıcılık olasıl... Cevabı gör