Aksaray Akciğer Tüberkülozu

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Aksaray Akciğer Tüberkülozu İlgili Sorular

  • Akciğerde fibroatelektazik değişiklik ve parankiminde amfizematö değişiklik

    Merhaba, akciğer tomografi sonucunu aldım. raporda aynen şöyle yazıyor: "akciğer parankiminde amfizematö değiliklik mevcuttur. her iki akciğer apeksinde ılımlı sekel fibrotik değişiklikler izlenmiştir. sağ akciğer orta lob medialinde subsegmental fibroatelektazik değişiklik, fissürde kalınlaşma i... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Sayın türkmen, tomografinin ne amaçla çekildiğini bilmiyorum. ancak bulgular geçirilmiş bir hastalığı tarif ediyor. şiddeti ve size yansıması için lütfen hekiminizle görüşün. saygılarımla

  • Modül hak.

    Hocam ben kasım ve subat aylarında topraksız çektirdim sağ alt lyon'da 8mmsol lopta 1-3 ve 4 mm modül tespit edildi son 1senedir hiç enfeksiyon geçirmedim 7-8 sene önce zatürre geçirdim. bu tehlikeli birşeyim . teşekkürler. hülya

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Sayın bekdaş, çekilen tomografinizde sağ alt lobda 8mm ve sol lobda 3-4mm lik nodüller saptanmış. ilk tomografiden 3 ay sonra kontrol çekilmiş ve anladığım kadarıyla boyutsal değişiklik saptanmamış. hekiminiz bir risk teşkil etmediğini düşünüyorsa birinci yılında kasım 2018 de bt ile takibinin uyg... Cevabı gör

  • Tüberküloz

    Hocam merhaba 4 pozitifli ağır verem hastalığı geçirip altı ay hastaneded yatarak tedaviyle düzelen hastamızın ilaç tedaviside beş ay önce bitti. şu an durumu iyi toparlandı. fakat içki ve sigara kullanımı var. bu durumda bu hastalık vverem olarak tekrarlarmı veya başka bir akciğer hastalığına dönüş... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Tekrarlayabilir ve akciğer kanserine de dönüşebilir. bu hastalıktan sonra kötü alışkanlık olmasa bile oluyor çünkü

  • Panik atak

    İlginiz için çok çok teşekkür ederim berna hanım ilacımı düzenli saatinde alıyorum ara da çok nadir atak geliyor artık kendı kendime o anın gerçek olmadığını aklıma getirip izin vermiyorum dediğiniz gibi pozitif insanlarla zaman geçiriyorum yeriniz yakınmı sizinle görüşsek terapi almak için 😊😊

    Doktor Cevabı:
    Psk. Berna İNCEKARA

    Psk. Berna İNCEKARA

    Bizim klinik fatih aksaray’da haseki hast. karşısında. ulaşım ve yeri çok kolay. gelmek istersen 0212 632 69 43 numaradan çiğdem hn yardımcı olur. sevgilerimle

  • İdrarda lökosit yüksek kültürde üreme yok

    Merhaba 28 yaşındayım.. 3 ay önce sağ pubis kemiğimde ağrı batma şikatim vardı birçok doktora gittim önemsemediler bir gece acillik olunca ultrason çektiler pubis kemik üstünde 4-5 adet 11mmlik reaktif lenf nodları bulundu. doktor 1 kutu cipro yazdı.. cipro sonrası tekrar tetkik yapıldığında lenfler... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Anlaşılan pubik bölgede ağrı ile dikkati çeken kültür ile kanıtlanmamış, ampirik olarak antibiyotik tedavisi verilmiş bir hastasınız. elde tek pozitif bulgu idrarda lökositüri ve usg de inguinal bölgede reaktif kabul edildiği anlaşlan lenf bezi büyümeleri. önce şunu belirtmeliyim bu bölgede lenf bez... Cevabı gör

  • Film sonuclari

    Merhaba doktor bey..babm 2 kez tüberküloz geçirmiş.ve babasi akciğer kanserinden hayatını kaybetmiş. 2017 ciger filminde:sağ akciğer üst lob apikal segmente 7_8mm,sol akciğer alt lob segmentte en büyüğü sol alt lob 6.5mm boyuttunda nodül. 2018 ciğer filminde:sol akciğer 2mm,sağ akciğer 4mm nodul.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Uzm. Dr. Murat ŞENER

    Bu konu göğüs hastalıkları uzmanı ile ilgilidir.

  • Solunum yolu enfeksiyonu

    Hocam, yaklaşık üç haftadan beri bende hiç geçmeyen solunum yolu enfeksiyonu var.sürekli şiddetli gıcık şeklinde kuru öksürük ilaçlara rağmen bu sorun devam ediyor 2.kez aynı şikayete iki günden beri eklenen sağ üst karında ağrı bazen daha şiddetli olurken aynı tarafta sırta vuran ağrıda eklendi kan... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Fuat EREL

    Prof. Dr. Fuat EREL

    İyi günler. bazen grip geçiren kişilerde sonrasında kuru öksürük olabiliyor ve öksürük kesicilerle geçmiyor bunun için göğüs hastalıkları uzmanına başvurmalısınız. şiddetli öksürüklerde göğüs ve bazen üst batında ağrınız olabilir. öksürüğünüz geçmesine rağmen ağrılar devam ediyorsa iç hast uzmanuna... Cevabı gör

  • Toraks bt tetkiki

    Hastamızın bir problemi olmamasına rağmen, çok uzun yıllardır sigara içmesi nedeniyle ilk olarak akciğer grafisi çekimi yapılmıştı ve filmi gören göğüs hastalıkları uzmanı grafideki sekellere istinaden; daha önceden tüberküloz geçirilip geçirilmediğini sordu, bu hastalığı hiç geçirmedi ancak bu hast... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Oğuzhan YILMAZ

    Uzm. Dr. Oğuzhan YILMAZ

    Tbc ihtimali elbette var ama bu kadar sigara içimi ile bulgular örtüştüğünden sadece bt ile ayrımı zor. özlelikle kalp ve akciğerler arasıdna kalan boşluktaki lenf bezleri tbc açısından bulgu teşkil edebilir. ama tbc bulgusu olmkası şu anda tbc geçirdiğini değil geçmişte tbc geçirip ondan kalan izle... Cevabı gör

  • Sarkoidoz hastalığı

    Annem 56 yaş,3 yıldır solunum sıkıntısı vardı bu sefer şişlikler çıktı her yerinde.torax bt;toraks duvarını oluşturan yumuşak dokular normal görülmüştür. mediasten orta hatta olup, lober bronşlar,trakea ve proksimal segmenter bronşlar doğaldır. vertebra korpus köşelerinde osteofitik dejeneratif sivr... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Prof. Dr. Demet KARNAK

    Bronkoskopi yapılıp lenf nodlarından örnek akciğerden byopsi ve bal dediğimiz yıkan tı suyu alınacak. tanı konulduktan sonra tedavi başlanacak en olası tanılar tüberküloz? sarkoidoz? lenfoma? metastaz? getirirsen bizim için 20dklık iş. hasta hiçbir şey duymaz adresimiz webde var

  • Akciğerde biriken kanama

    Hocam merhabalar; aklıma takılan bir soru var internette araştırma yapmama rağmen bir cevap bulamadım. sorum şu şekilde: baygınlık durumunda burun kanaması olan bir kişide nefes borusuna kaçan ne kadarlık bir kanama miktarı hasta için boğulma riski yaratır ve bu durumda yapılması gereken ilk yardım... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Uzm. Dr. Gürkan ERTUĞRUL

    Sayın horasan, burun kanamaları ile bilinci açık insanda akciğer e kan kaçmaz. boğulma riski yoktur. ancak kanma miktarı ve kişinin sağlık durumu kalp sağlığını etkileyebilir. hastanın başı en az 45 derece yüksek pozisyonda olması yeterlidir. saygılarımla