ile ilgili Sorular

Prolaktin hormonu yuksekligi

Öncelikle merhabalar. 21yaşındayım bekarım. Adet düzensizliğim var. Polikistik over tanısı konuldu sol yumurtalığımda küçük küçük kistik yapılar varmış sağ yumurtalığımda ise 44mm boyunda bir kist varmış ve adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım. sonuçlarım; Serbest T3 (FT3) 2.93 pmol/l 2,6-5,4 Serbest tiroksin (FT4) 0.93 ng/ml 0,7-1,56 TSH 4,92 ulU/ml 0,25-5,0 DHEA-SO4(Dehidroepiandrosteron sülfat) 503,6 0-407 Estradiol (E2) 52,1 pg/mL 12,5-166,0 FSH(Folikül Stimülan Hormon) 3,5 mlU/mL 3,5-12,5 LH(Luteinizan Hormon) 4,6 mlU/mL 2,4-12,6 Prolaktin 47,5 ng/mL 4,8- 23,3 Testesteron Serbest 2,09 pg/mL 0,29-3,18 Kendi doktorum prolaktini düşürmek için dostinex adlı ilacı verdi. 9 ay boyunca kullandım düzene girdi. İlacı bırakalı bir ay oluyor ve hastalığım 15 gün gecikti. Buarada kist tedavisi yapılmıyor şuan kistler büyür mü? Prolaktinin ve Dhea-so4 ün bu kadar yüksek olması neden ve ayrıca nette kısırlık yapacağı yazıyor ne kadar doğru lütfen bilgi verirmisiniz.

11.08.2013 12:30 tarihinde sordu. İlgili Konular:

Yanlış tedavi ve yanlış tanı.. ne polikistik overiniz var ne de dostineks...

Cevapları sadece üyeler görebilir.

Üye olun, aradığınız cevaplara en kolay yoldan ulaşın veya üye iseniz giriş yapın.

13.08.2013 10:33 tarihinde cevapladı.

Diğer Sorular

Niçin prolaktin hormonu yükselmiş diye araştırma yapmak örneğin MR çekilmesi... devamını oku »

tarihinde cevapladı.

İlgili uzmanlar

.
x