İstanbul

Bağlantıma Ekle
Mesaj Gönder

Prolaktin hormonu yuksekligi

11.08.2013 12:30

Soru : Öncelikle merhabalar. 21yaşındayım bekarım. Adet düzensizliğim var. Polikistik over tanısı konuldu sol yumurtalığımda küçük küçük kistik yapılar varmış sağ yumurtalığımda ise 44mm boyunda bir kist varmış ve adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım. sonuçlarım; Serbest T3 (FT3) 2.93 pmol/l 2,6-5,4 Serbest tiroksin (FT4) 0.93 ng/ml 0,7-1,56 TSH 4,92 ulU/ml 0,25-5,0 DHEA-SO4(Dehidroepiandrosteron sülfat) 503,6 0-407 Estradiol (E2) 52,1 pg/mL 12,5-166,0 FSH(Folikül Stimülan Hormon) 3,5 mlU/mL 3,5-12,5 LH(Luteinizan Hormon) 4,6 mlU/mL 2,4-12,6 Prolaktin 47,5 ng/mL 4,8- 23,3 Testesteron Serbest 2,09 pg/mL 0,29-3,18 Kendi doktorum prolaktini düşürmek için dostinex adlı ilacı verdi. 9 ay boyunca kullandım düzene girdi. İlacı bırakalı bir ay oluyor ve hastalığım 15 gün gecikti. Buarada kist tedavisi yapılmıyor şuan kistler büyür mü? Prolaktinin ve Dhea-so4 ün bu kadar yüksek olması neden ve ayrıca nette kısırlık yapacağı yazıyor ne kadar doğru lütfen bilgi verirmisiniz.


Ankara
Kadın Hastalıkları ve Doğum Soru Sor
2013-08-13
Cevapları sadece üyeler görebilir!
Giriş Yap ya da Hemen Kayıt Ol

Bu soru toplam 30 defa okundu.



Kadın Hastalıkları ve Doğum
Merhaba dr.bey,benim 16 aylık kızım var ve 4- 5 aydır eşimle korunmuyoruz 2.çocuk için fakat ben emziriyorum ve prolaktinim 56 çıktı ve bu nedenle çoc...

ziyaretci-1050603 tarafından 11.02.2012 tarihinde soruldu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Merhaba hocam, hormon degererim estradiol 36.07 fsh 6.77 prolaktin26.68 lh 3.15 çıktı yaşım 34 bekar bir bayanım.daha önce 20 yasinda prolaktin yüksek...

ziyaretci-715197 tarafından 17.09.2014 tarihinde soruldu.
Selam hocam, benim 20 yasim var, 2-3 yildir kendimde cinsel isteksizlik hiss ediyorum, sertlesme sorunu degil yalniz isteksizlik ve ister masturbasyo...

Raf tarafından 09.09.2014 tarihinde soruldu.
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Merhaba hocam; öncelikle bu yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.doktor bey ben adet düzensizlği nedeniyle doktora gittim ve hormon testi yaptırdım ...

ziyaretci-1183749 tarafından 18.05.2012 tarihinde soruldu.
Selam hocam dediginiz gibi laboratuvarin sinirlarina gore sonuclari yaziyorum. lh hormonu normali 1,24-7,8(mlu/ml), netice 4,57 fsh hormonu normali 1...

Raf tarafından 01.09.2014 tarihinde soruldu.