Kalsiyum oksalat kristalleri

15.04.2013 09:59

Soru : Hocam öncelikle merhabalar.Sorum şu:1 hafta önce 6 yaşındaki kızımda karın ağrısı ve mide bulantısı(kusma yok) şikayeti ile doktora götürdük.sadece bir kan tahlili ve serumla eve yolladılar bizi.kızımda rahatsızlık veren ağrılar devam edince tekrar doktora götürdük,bu sefer de sadece idrar tahlili yapıldı.idrar tahlilinde 3-4 eritrosit,kalsiyum oksalat kristalleri çıktı.ancak hoca herkes de kalsiyum oksalat kristalleri bulunduğunu,önemli birşey olmadığını söyledi.yalnız kızım da ağrı ve bulantı devam ediyor.Hocam bir de ben kızıma ultrason çektirdim,çünkü kafam da sorulara cevap bulamadım.ultrason temiz çıktı.hocam internetten araştırdığım kadarıyla,3-4 eritrosit kan hücresi,kalsiyum oksalat kristalleri kum,yani kızım taş,kum düşürüyor galiba...lütfen acil cevap verirseniz kafam rahatlıyacak.ilginize şimdiden teşekkür ederim.


Ankara
Üroloji Çocuk Ürolojisi Soru Sor
2013-04-15
Cevapları sadece üyeler görebilir!
Giriş Yap ya da Hemen Kayıt Ol

Bu soru toplam 36 defa okundu.


Önceki Soru :Gebelik...
Sonraki Soru :Astım...

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Iyi günler hocam.3 yaşındaki kızımda kalsiyum oksalat 16 çıktı.sg 1.01*l berrak ph 5 rbc 2 wbc 1 üniversitede doktor normal dedi.ben kalsiyum oksalat ...

ziyaretci-120756 tarafından 03.06.2014 tarihinde soruldu.
hocam merhaba, 4,5 aylık bir oğlum var.anne sütüyle besleniyor.idrarında koku hissettim. tahliller yaptırdık. sonuçlar şö...

ziyaretci-323473 tarafından 18.04.2013 tarihinde soruldu.
Ubg 3,4 ket neg glu neg pro neg ph 6 nitrit neg rbc eritrosit (++++) wbc lök neg dansite 1,011 lökosit 1* eritsosit* high 7 amorf kristal - kalsiyum o...

ziyaretci-1317304 tarafından 10.07.2014 tarihinde soruldu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Tam 1.5 yasında kızım var 80 cm bıy 11 kg.ıdrarda koku ıcın tahlıl yaptırdık sonuclarını lutfen yorumlar mısınız tesekurler yenı dogdugundada 2 aylıke...

ziyaretci-85472 tarafından 10.04.2013 tarihinde soruldu.