İstanbul

Bağlantıma Ekle
Mesaj Gönder

Hemogram, wbc düşüklüğü

25.02.2012 23:42

Soru : İyi akşamlar. Annem yoğun regl kanamaları nedeniyle anemi, daha önce 4 ünite kan aldı. p.tesi günü rahim alınması için ameliyat olacak, lakin kan düşüklüğü nedeniyle öncelikle tekrar kan nakli yapıldı. Ancak doktor başka sıkıntıların olduğunu söyledi, kemilik iliğinin kan üretmemesini dile getirdi ve beyaz kürenin düşük olduğunu söyledi. Doktorun söylediği birkaç cümleye binaen biraz araştırma yaptım fakat kafamda net birşey oluşmadı. annemin en sonki tahlil sonuçları şöyle:
22.Şubat.2012: WBC 2,72 NEU 1,91 NEU% 70,2 LYM% 16,9 RBC 3,62 HGB 7,7 HCT 25,2 MCV 70 MCH 21 MCHC 30
24.ŞUBAT-SABAH(2ÜNİTE KAN ALDIKTAN SONRA) WBC 8,48 NEU 7,78 NEU% 91,7 LYM% 4,91 RBC 4,64 HGB 10,8 HCT 33,2 MCV 71 MCH 23 RDW 18 MPV 11,6
24ŞUBAT AKŞAM: WBC 8,41
25ŞUBAT SABAH: WBC 5,94 NEU%71 LYM% 16,5 HGB 11,6 MCV 72 MCH 23 RDW18 wbc düşüklüğünün riski tam olarak nedir(lösemi ihtimali)? ikinci sorum ise salt kan tahliliyle, iliğin kan üetmediği anlaşılabilir mi


Ankara
Dahiliye - İç Hastalıkları Hematoloji Soru Sor
2012-02-26
Cevapları sadece üyeler görebilir!
Giriş Yap ya da Hemen Kayıt Ol

Bu soru toplam 20 defa okundu.



Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Hocam iyi günler benim kızım 22 aylık ishal diş çıkartıyor ve geceleri ateşleniyor doktorumuzun istediği hemogramda wbc 10,8 hgb 7,09 hct 26,6 ...

ziyaretci-1187942 tarafından 17.07.2014 tarihinde soruldu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Iyi günler hocam. 2 aylık yeğenim 2 gün önce huysuzlanmaya başladı kabızlığı öksürüğü ve soğuk terlemesi vardı bugün hastaneye götürdük doktorumuz kan...

cns_ctn tarafından 03.07.2014 tarihinde soruldu.
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Dr hanim merhabalar babam 66 yaşinda yapilan tahlilleri s.testesteron:1,9(5,2-42)t.testesteron:0,8(2,5-8)shbg:64,8(17-66)fsh:1,54(1,9-19)lh:0,7(1,7-9,...

ziyaretci-128653 tarafından 20.04.2014 tarihinde soruldu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Iyi akşamlar suphi bey;30 hafta 2 günlük hamileyim yaptırdığım hemogram testi sonucumda wbc 11.1 çıkmış ref.ar. 4-10 diğerleri normal sınırlarda wbc n...

ziyaretci-21178 tarafından 24.01.2009 tarihinde soruldu.
Tıbbi Biyokimya
Merhaba hemogramda wbc 11.1 mon 9.3 çıktı. diğer değerler normal bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler...

ziyaretci-193827 tarafından 21.01.2009 tarihinde soruldu.