Ferritin değerleri

13.11.2012 11:50

Soru : Hocam merhaba; (33 yaş, erkek) benim sorum ferritin değerindeki azalma ile alakalı. 2 mart da yaptırdığım kan tahlilimde ferritin değeri 122 iken, bugün yaptırdığım tahlilde 59 çıktı. diğer kan değerlerim normal.. yaklaşık 6-7 önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. midede kronik gastrit, reflü ve helicobakter plory, intestinal metaplazi (+) çıktı. kolon normal çıktı. bi süre ilaç kullandıktan sonra nefes testi yaptırdım ve helicobakter plory negatif çıktı. bugün çektirdiğim ultrasonda da karaciğer yağlanması dışında bir sorun gözlenmedi .. sizde ferritin değerlerinin düşmesi neyden kaynaklanabilir hocam? yaklaşık 3 hafta önce operasyonlu 2 tane diş çektirdim. bu bir etken olabilir mi ? teşekkürler..


Ankara
Dahiliye - İç Hastalıkları Hematoloji Soru Sor
2012-11-13
Cevapları sadece üyeler görebilir!
Giriş Yap ya da Hemen Kayıt Ol




Dahiliye - İç Hastalıkları
Ferritin değerim 224,8 daha önce demir eksikliği tedavisi gördüm ferritinin yüksel olmasinin bir sakincasi varmi acaba ?birde ca 125 değerim 11,36 b...

ziyaretci-628162 tarafından 26.01.2011 tarihinde soruldu.
Dahiliye - İç Hastalıkları
Merhabalar ferritin değerim 1,9 ng/ml düşük mü? normal değeri ne olması gerekiyor? düşükse ne yapmam gerekir cevaplarsanız sevinirim....

ziyaretci-244457 tarafından 25.11.2010 tarihinde soruldu.
Dahiliye - İç Hastalıkları
Merhabalar benim kan testlerimde lym 21 ferritin 10 çıkdı diğer değerler normal görünüyo bunları yorumlarmısınız...

ziyaretci-440978 tarafından 18.12.2010 tarihinde soruldu.
Dahiliye - İç Hastalıkları
Merhaba doktor bey benim ferritin değerim 3 çıktı dahiliye uzmanı olan doktorum 2 ay boyunca gynoferrosanal kullanmamı istedi 2 ay sonra ferritin...

ziyaretci-41848 tarafından 18.02.2008 tarihinde soruldu.
Dahiliye - İç Hastalıkları
Merhabalar sn;prof.dr. yener koc esimin hemogram testinnde rdw degeri 15,5 (12-15), mpv degeri 6,5 (7,6-10,8) ve ferritin degeri 7.0 (11-306,8) cikti...

ziyaretci-103481 tarafından 02.07.2008 tarihinde soruldu.