Yüzdeki kılcal damar tedavisi

Yüzdeki kılcal damar tedavisi

Yüzdeki kılcal damarlar bacaktakilere benzer yapılardır, kılcal damar çatlaması diye de adlandırılır. Tıptaki adı telenjektazi yada tam tanımlamayla facial telenjektazidir.

Hayati önemi olmasa da görsel olarak kişiyi rahatsız eder, özellikle orta yaş insanlarda daha yaşlı görünmeye sebep olur. Kadınlarda fondötenle kapatılsa da fondöten silindiğinde rahatsız eder erkeklerde kamufle etme şansı da yoktur.

İki tedavi şekli vardır

Her ikisinde de tedavi kalıcıdır yani yok edilen damar sonsuza kadar yok edilmiş olur.

1- Radyo frekansla kılcal damar tedavisi; En etkili ve pratik yöntemdir. Kıl kalınlığının dörtte biri kalınlıkta çok ince iğneyle damara girip radyo frekans enerjisi verilerek sorun o anda yok edilir. Uygulamanın ilk seansında kılcal damarların tamamına yakın kısmı bir daha olmamak üzere yok olur. Lazerden en büyük üstünlüğü 5-10 seans gerekmemesi ilk seansta büyük ihtimalle çözülmesidir.

2- Yüzdeki kılcal damar lazer tedavisi ; çeşitli lazer türleri kullanılmaktadır, en yaygın kullanılan ve en az yan etkisi olan lazer İPL lazerlerdir. Uygulaması son derece kolaydır ve 5-10 dakikada tamamlanır. Lazerle tedavinin en önemli dezavantajı seanslar halinde uygulanmasıdır. Tamamen yok edilene kadar seanslar tekrarlanır, damar içindeki kan akımı hızına bağlı olarak 4-6 defada düzelebildiği gibi 15 seans ta sürebilmektedir. Sonunda iz kalmaz ve düzgün bir cilt elde edilir.

Her iki tedavi seçeneği de minimal bir acıyla gerçekleştirilebilir, yine her iki yöntemde de kişi sosyal yaşamına devam ederken 10-20 dakika ayırarak sorunundan kurtulabilir.

Benzer sorun burunda da görülür tedavi şekilleri aynıdır.

Yüzdeki kılcal damar tedavi ücreti sorunun yaygınlığına ve kullanılacak teknolojilere göre değişir.

Op.Dr.Atilla KAYA

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Yüzde kırmızılıkiyüzdeki damarların genişlemesi
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube