Yağ enjeksiyonu

Yağ   enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu ciltte oluşmuş olan çökmeleri gidermek için kullanılan bir uygulamadır. Yanak ve dudaklarda daha dolgun bir görüntü elde edilirken, derin kırışıklıkların da altı doldurulur.

Yağ enjeksiyonu nedir?

Vücudun belli bölgesinden alınmış olan yağ, belli bir işleme tabi tutulduktan sonra vücudun diğer bölgesine enjekte edilmesidir.

Yağ enjeksiyonu hangi uygulamalar ile kombine edilir?

Cilt yüzeyini yenilemek için uygulanan bir lazer tedavisi ile beraber uygulandığı gibi sadece ihtiyaç duyulan bir bölgeye de uygulanır. Doktorunuz yüz germe gibi yüze uygulanan bir ameliyat ile de kombine edebilir.

Yağ enjeksiyonu kalıcı mıdır?

İşlemin yapıldığı ilk gün olması gerekenden daha şiş görünebilir. Zaman içersinde bu şişlik normal seviyelere geriler ve enjekte edilen miktarın %40’ı kadar kalıcılık sağlanabilir.  Kalıcılığı yüksek bir işlem olmasına rağmen, nadiren de hücrelerin o bölgede yaşamaya devam etmesine de bağlı olabiliyor.

Yağ enjeksiyonu hangi bölgelere uygulanır?

Kadınlar bu işlemi dudakları kalınlaştırmak, ağız kenarındaki dikey kırışıklıkları gidermek için, elmacık kemiklerin üstünü dolgunlaştırıp taze bir görüntü elde etmek için, bazen de alt çene bölgesini dolgunlaştırmak için kullanmaktadır. Aynı zamanda dolgunluğunu kaybetmiş olan göğüslerde de yağ enjeksiyon uygulaması yapılabilir.

Yağ enjeksiyonundan sonra nelere dikkat edilmeli?

Yağ enjeksiyon uygulaması yaptırmış olan hastalar kısa bir süre için yaşam hızlarını düşürmeleri ve aktivitelerini biraz azaltmaları önerilir. Sosyal ve iş hayatına hemen geri dönüş yapılabilse de bazı durumlarda, alınan ve enjekte edilen yağ miktarına göre anestezi uygulaması doktor tarafından önerilebilir. Oluşan hafif kızarıklık ve morluklar kısa sürede iyileşir ve bu süre içinde kapatıcı kullanılabilir.

Yağ enjeksiyonu tedavisinin ardından ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim?

Her işlem veya uygulama sonunda olduğu gibi vücudun farklı tepki verme olasılığı mevcuttur. Tecrübeli bir doktor ile komplikasyonlar minimum düzeyine indirilir ancak vücudun anatomik yapısı farklılık gösterebilir. Alınan yağ kişinin klendi yağı olduğu için alerji riski taşımamakta.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Türegün

Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini TED Karabük Koleji'nde bitirdikten sonra, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında GATA'da tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1988-1993 yılları arasında GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Cleveland Clinic Plastic Surgery Department'ta 1 yıl boyunca çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, aynı süre zarfında Ankara Belis Estetik Cerrahi ve Lazer Merkezi'nde de görev yapmıştır. 1999 yılında Doçent, 2005 yılında ise Profesör unvanı almış olan Dr. TÜREGÜN, 2007 yılından beri yurtdışında da ameliyatlar yapmakla beraber, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Marebelis Estetik'te devam etmektedir. Estetik Cerrahi, Mikrocerrahi, Maksillofasyal Cerrahi, Or ...

Prof. Dr. Murat Türegün
Prof. Dr. Murat Türegün
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube