Vajinismus tedavisi nasıl yapılır?

Vajinismus tedavisi nasıl yapılır?

Vajinismus kolayca tedavi edilebilir ve esas tedavisi Cinsel Terapi’dir. Altta yatan neden ne olursa olsun; vajinismusun tedavisi mümkündür ve başarı % 100’e yakındır.

Vajinismus, bilimsel tedavi yöntemleriyle Kısa Sürede, Kalıcı ve Hasta Dostu yöntemlerle çözülebilen cinsel bir sorundur.

Vajnismus Tedavisi kısa bir süreçtir (Genelde 6-12 seanslık terapiler ile vajinismus problemi rahatlıkla çözülebilmektedir.)

Vajnismus Tedavisi kesinlikle ağrısız ve acısızdır

Vajnismus Tedavisi sonrasında Kalıcı İyileşme sağlanır

Vajnismus Tedavisi sırasında hiç bir cerrahi müdahale gerekmemektedir.

Vajinismus Tedavisi kişiye özel bir terapi olup; vajinismusun evresine göre 6-12 seans sürebilir

Vajinismus tedavisinin ana prensibi, Hastanın tedavi olmayı istemesi, verilen egzersizleri harfiyen yapması, hastalığını ve tedaviyi önemsemesidir.

Vajinismus tedavimizde parmak egzersizleri dışında tedaviler de uygulanmaktadır.

Vajinismus tedavisinde dikkat edilmesi gereken şey terapiyi yapacak hekimin cinsel terapi konusunda bilgili ve tecrübeli olmasıdır.

Vajinismus tedavisinde çiftlere psikolojik destek, kas gevşeme egzersizleri ve ev ödevleriyle vajinal giriş alıştırmaları önerilir. Eğer bu ödevler söylenildiği gibi yapılırsa başarısızlık yok gibidir.Kişiye özel parmak egzersizi dışında tedaviler de yapılmaktadır.

Vajinismus tedavisinde cerrahi müdahaleler( kızlık zarının alınması gibi ), lokal anestezik kremler, oturma banyosu gibi sorunu kökten çözemeyen girişimler kesinlikle uygulanmamalıdır.

İl dışından veya yurt dışından gelen hastalarda biraz daha yoğunlaştırılmış bir terapi uygulanmakta( ortalama 5-6 gün) özellikle hafif olgularda çok kısa sürede sonuç alınabilmektedir.

Tedaviden kaçmamak gereklidir, çünkü zaman geçtikçe çözüm için enerjiniz azalır.

Vajinismus tedavisinin Kadın doğum uzmanı-Cinsel Terapist tarafından yapılmasının avantajı; önce detaylı bir jinekolojik muayenenin yapılmasıdır. Böylece vajinismus sorununun anatomik ya da fizikiksel başka bir nedenden kaynaklanmadığından emin olunur. Vajinismusta muayene sadece dıştan bakılarak yapılır ,alet kullanılmaz. (Kızlık zarının yerleşimi,durumunu görmek için..)

Vajinismus ağırlığına göre 4 evredir. Vajinismus Evre 1 ve 2 daha hafif ve kolay tedavi olurken, vajinismus evre 3 ve 4’ün biraz daha uzun terapi ihtiyacı olabilmektedir.

Vajinismus tedavisi yerine sırf çocuğumuz olsun diye tüp bebek yaptıran çiftler daha fazla maddi manevi yükün altına girmektedirler.Ve cinsel ilişkide bulunamamanın yarattığı sorunlar gittikçe büyümektedir.Oysa ki; vajinismus tedavisi olmak çok daha kolaydır.

Vajinismus tedavi merkezini seçerken öncelikle iyi bir araştırma yapmalısınız. Çünkü vajinismus tedavisi için uzun süreli, yorucu, can sıkıcı tedavi yöntemleri, maddi-manevi pek çok kayıplara yol açar, umutları tüketir ve daha sonraki tedavi girişimlerinin ertelenmesine neden olur.

Vajinismus problemi, bilimsel tedavi yöntemleri ile günümüzde kısa sürede, hastaya özel yöntemlerle kalıcı olarak çözüme ulaşabilmektedir..

Cinsellik; yaşamı yaşamaya değer kılan, haz almasını, haz vermesini bilenler için olağanüstü güzel, bağları kuvvetlendiren, ilişkide doyum sağlayan, mutluluk veren doğanın insanlara bahşettiği bir hediyedir.

Ve vajinismusun üstesinden gelmek hayatınızı sonsuza dek değiştirir...

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Didem Kurban

Op. Dr. Didem KURBAN, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 2003 Yılından itibaren bir çok devlet hastanesi ve özel hastanelerde görev almış olan Op. Dr. Didem KURBAN, 2011 - 2014 yılları arasında Özel HRS Hastanesi'nde, Tüp Bebek alanında deneyim sahibi olmuştur. 2014-2016 yılları arasında ise, Prof. Dr. Özgür Deren ile normal ve riskli gebelikler üzerine çalışmıştır. Ulusasl ve uluslararası dergilerde yayınlanmış bir çok makalesi bulunan Op. Dr. Didem KURBAN, aynı zamanda bir çok eğitim ve kurs programı sertifikasına sahiptir. İyi derecede ingilizce ve al ...

Etiketler
Vajinismus neden olur
Op. Dr. Didem Kurban
Op. Dr. Didem Kurban
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube