Ozon tedavisi uygulamaları

Ozon tedavisi uygulamaları

Ozon Tedavisi  “Alternatif Tıp” değil, tam tersine etkileri yüzlerce bilimsel çalışmayla kanıtlanmış etkili bir tedavi yöntemidir. Ülkemizde bugüne kadar yaygınlaşmamasının nedeni; bizde Anglosakson tıp ekolü yaygın olup Alman ve Rus ekolü yaygın değildir. Ayrıca yayınların büyük çoğunluğuda Rusçadır.
Ozon terapinin en önemli özelliği, hastaya ve hastalığa özgü olmak üzere vücuda farklı yollarla verilebilmesidir.
Tedavi uygulamalarından biri veya birkaçı hastaya veya hastalığa göre seçilerek uygulanabilir.

Majör Yöntem
En yaygın kullanılan bu metotla 50-200 ml kan alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra  kişiye damar yoluyla geri verilmesidir.

Minör Yöntem
Kişiden alınan 2-5 cc kan alınıp bunun aynı hacme sahip ozon gazıyla karıştırılarak kas içine enjekte edilmesidir. Aşı gibi uygulanır.

Cilt Altına Uygulama Yöntemi
Belirlenmiş doz ve hacimde ozon gazı ince uçlu bir iğne ile cilt altı ve yağ dokusu içine enjekte edilerek yapılır. Cilt kırışıklıkları ve lokal yağ mobilizasyonunda kullanılır.

Vücut Boşluklarına Ozon Gazı Enjekte Edilmesi
Rektal-makat yoluyla, vajinal, üretral ve dış kulak yoluna püskürtme ile ozon gazının verilmesidir.

Eklem İçine Ozon Gazı Verilmesi
Eklem rahatsızlıklarında uygun bir iğne ile belirli dozda ozon gazının eklem içine verilmesidir.

Ozonlanmış Ürünlerin Kullanılması
Ozonlu suyun içilmesi, ozonlu yağ gibi ozonlanmış sıvıların haricen sürülmesi  şeklinde uygulanır.

Ozon Sauna Uygulamaları
Transdermal ve ısı arttırılarak, cildin nemlendirilmesi sonucunda buharlı bir ortamda tüm cilde ozon emdirilmesi yöntemidir. Özellikle iyileşmeyen yara, sedef hastalığı, mantar ve viral hastalıklarında tedavisinde etkilidir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ali Gürlek

Prof. Dr. Ali GÜRLEK, 1959 yılında Ankara - Beypazarı'nda doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1983 yılında üçüncülükle bitirmiş ve tıp doktoru unvanı almıştır. 1988-1993 yılları arasında SB. Ankara Numune Hastanesi Birinci Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği'nde ihtisasını yapmış ve Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 16 Mayıs 1994 tarihinde Yardımcı Doçent ve Klinik Kurucusu olarak İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Türgut Özal Tıp Merkezi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nı kurmuş olan Prof. Dr. Ali GÜRLEK, 1 yıl boyunca burada öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra mesleki bilgi ve tecrübesini arttırmak  amacıyla ABD'nin Houstan kentine gitmiştir. The Department of Plastic Surgery, The University of Texas. M.D. Anderson Cancer Center'da Ob ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Ozon terapi nasıl uygulanır
Prof. Dr. Ali Gürlek
Prof. Dr. Ali Gürlek
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube