Mezoterapi !

Mezoterapi  !

Mezoterapi  estetik amaçla, bir takım maddelerin cilt ve cilt altına mikroenjeksiyon tekniğiyle verilmesidir.

MEZOTERAPİ HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR?

Yüz gençleştirme (mezolifting)

Saç dökülmesi

Sellülit tedavilerinde uygulanır.

MEZOLİFTİNG NEDİR?

Yüz, boyun, el sıtındaki ince çizgilerin giderilmesi, cildin genel olarak gençliğinin arttırılması aracılığıyla, cilt içine küçük enjeksiyonlar halinde, özel kokteyllerin verilmesidir. Yüze uygulanan bu enjeksiyonlar sonucunda cildin gerginliği artarak toparlanır, hücre yenilenme süreci hızlanır.

CİLDE NELER UYGULANIR?

Cilde parlaklık, nem ve canlılık veren birtakım maddeler enjekte edilir. Genellikle A, D, C, B, E gibi antioksidan vitaminler, selenyum, gliko biloba, cilde dolgunluk ve nem veren hyaluronik asit içeren kombinasyonlar kullanılır.

AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR?

İşlem öncesi sürülen topikal anestezikler sayesinde uygulama daha konforlu hale getirilir.Çok ince bir enjektör ile derinin altına karışım enjekte edilir. Tedaviden sonra hasta günlük yaşamına rahatlıkla devam edebilir.

SEANS SÜRESİ VE SIKLIĞI NASILDIR?

Seanslar ortalama 15-30 dk. Sürer, seans sayısı yaş grubuna göre değişmekle birlikte ortalama 4-6 seanstır.

KİMLERE UYGULANIR?

Yaşlanma etkilerini geciktirmek, yorgun ve soluk görünümü gidermek, oluşan kırışıklıkları gidermek, cildi canlandırmak ve toparlamak amacıyla herkese uygulanabilir.

KİMLERE UYGULANMAZ?

Gebelere

Emziren bayanlara

Uçuğu olanlara

Deri hastalığı olanlara (sedef, egzama gibi)

Uygulama sonrası güneşe maruz kalınmamalıdır.

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç dökülmesini durdurmak, saçın kalitesini arttırmak, yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmek

için belli aralıklarla saçlı deriye birtakım maddelerin enjekte edilmesidir.

Saç dökülmesi çeşitli nedenlerle olur:

-Androgenetik Alopesi – Genetik yatkınlığa bağlıdır. Erkeksi tipte saç dökülmesi olarak

adlandırılır.

 -Telogen Effluvium – Gebelik, emzirme, menapoz dönemi, tiroit hastalıkları, beslenme bozuklukları, aşırı kilo alma ve verme, uygun olmayan diyetler, vitamin-mineral eksiklikleri, bazı ilaçlar, kronik hastalıklar (kan hastalıkları, maligniteler, enfeksiyon hastalıkları vs), saça uygulanan mekanik ve kimyasal işlemler, stres saç dökülmesinin başlıca nedenlerini oluşturur. Saç kıran (alopesi areata), mantar hastalıkları da saçlarda dökülmeye neden olan saçlı derinin hastalıklarıdır.

Saç dökülmesi durumunda öncelikle bir dermatoloji doktoruna başvurulmalıdır. Dermatolog doktor birtakım tetkiklerin sonucunda saç dökülmesinin nedenini saptayıp, ona göre tedaviye başlayacaktır.

Saç mezoterapisi tedaviye destek bir uygulamadır .Saç köküne çok ince uçlu iğnelerle birtakım ilaçlar verilerek, saç kökü beslenip tedavi durdurulmaya çalışılır. Bu ilaçlar vitamin, aminoasit, mineraller, damar düzenleyici ve androjenleri nötralize edici ajanlardan oluşur. İlk seanslardan itibaren saç dökülmesi durmakta ve yeni saç çıkışı sağlanmaktadır. İlk seans araları daha sık olup, kalıcılık açısından idame tedavisine geçilmelidir.

SELÜLİT TEDAVİSİNDE MEZOTERAPİ

 Özellikle kadınlarda sıklıkla kalça, karın, uyluk ve bacaklarda görülen, portakal kabuğu görünüm ve çukurcuklarla seyreden, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümdür.

Kan ve lenfatik dolaşım bozuklukları başlıca nedeni oluşturur. Hormonal faktörler de, özellikle östrojen hormunu önemli bir role sahiptir.

Sellülit tedavisinde kullanılan mezoterapi ajanları yağ yakıcı, dolaşımı düzenleyici, oksijenlenmeyi arttırıcı etkiye sahiptir. İnce uçlu iğnelerle derinin orta tabakasına enjekte edilirler. Sellülitli alanda kan akımını ve lenfatik dolaşımı düzenler, yağ depositlerini  azaltır ve sertleşmiş bağ dokuyu düzeltirler. 1 haftalık periodlarla 4-10 seans uygulanır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha

Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, tıp eğitimini 1995 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji kliniğinde yapmış ve 2001 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2001-2003 yılları arasında Özel Alsancak Hastanesi'nde, 2003-2006 yılları arasında TAPDİ Buca Tıp Merkezi'nde, 2006-2008 yılları arasında Akademi Dahiliye Dal Merkezi'nde, 2008-2010 yılları arasında iğse Özel Altınordu Tıp Merkezi ve Clinic A Plus Güzellik Merkezi'nde Dermatolog olarak görev yapmış olan Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, mesleki çalışmalarına 2010 yılından beri İzmir - Konak'ta bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, Türk Tabipler Birliği, EADU (European Academy of Dermatology and Venerology) ...

Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha
Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube