Meme büyütme!!

Meme büyütme!!

Meme büyütme operasyonları küçük, gelişmemiş ya da doğumdan sonra dolgunluğunu kaybederek sarkmış memelerin büyütülmesi ve dikleştirilmesi için yapılan kozmetik bir cerrahi işelemdir. Gelişmemiş ya da küçük memeler belirgin bir kişisel, psikolojik ve sosyal çekingenlik yaratır.

Bu operasyon size ne kazandırır?

Günümüz dünyasında kadının görünümü, kendisinin bundan gurur duyacağı bir şekilde olmalıdır. Fakat moda dünyasının hızla değiştiği ve gittikçe cesurlaştığı ve insanların birbirinden daha hızlı haberdar olduğu bu dönemde, kadınlar artık ölçülerinden daha kolay rahatsız olmakta ve meme ölçülerinin bozukluğundan dolayı utanıp çekinmektedirler. Meme büyütme operasyonları (augmentasyon mammoplasty), bu tür duygulardan kurtulma ve kendi güveninizi yeniden kazanma yolunda basit ancak etkili yöntemdir. Bu yöntemle, doktorunuzun da yardımıyla, her zaman hayal ettiğiniz bir görüntüye kavuşabilirsiniz, operasyon tipini ve memelerinizin yeni şeklini önceden tasarlamak mümkündür. Memeler bir kez büyütüldükten sonra, plajda, yazın günlük giysilerinizin içinde ve gece kıyafetlerinizle, memelerinizin yeni şeklinden gurur duyabilir, kendinize güveninizi tekrar kazanır ve bunun avantajlarının tadını çıkartabililirsiniz.

OPERASYON

İşlem hafif bir genel anestezi altında hasta uyutulduktan sonra, meme başı etrafından, koltuk altından veya memenin en alt kısmından yapılan ufak bir kesi ile başlar. Genellikle protezler meme dokusu ile göğüs adelesi arasında hazırlanan ve cebe yerleştirilir. Bazen de memenin altındaki meme kasının altında protezin koyulacağı bir cep oluşturulur. Kesi ve oluşturulacak cebin yapılacağı bölgeyi doktorunuz ile birlikte kendiniz kararlaştırırsınız. Ardından yine kendiniz karar vereceğiniz büyüklükte ve şekilde içi saline, silikon jel veya hydrojel dolu meme protezi bu cebe yerleştilirip, kesi yeri ince dikişlerle kapatılır. Operasyon yaklaşık bir saat sürer.

AMELİYAT SONRASI DÖNEM

Ameliyattan 2-3 saat sonra aynı gece evinize dönebilirsiniz. İlk gece memelerinizde ağrı ve şişlik olması normaldir. Bu şikayetlerinizi hafifletmek için size gereken ilaçlar başlanacaktır. Operasyon sonrası ile geceyi yatağınızda geçirmeniz ve eğer şiddetli tek tarafı bir meme ağrısı ve şişlik olursa doktorunuzla temasa geçmeneniz önerilir. 3 ya da dört gün sonra kontrole gelmeniz gerekmektedir. Çalışan hastalar bu kontrollerden sonra rahatlıkla işlerine dönebilirler. Ancak egzersiz ve sportif faaliyetler bir kaç hafta sonra başlayabilir. Ağır egzersiz en az altı hafta önerilmez. Bu süre içinde memeleri destekleyen yumuşak bir sütyen kullanmanız gerekmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Arman Çağdaş

Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Genel Cerrahi ihtisasını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldıktan sonra, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanlığı ise İngiltere'de almıştır. Yurtdışında sayısız çalışma yapmış olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, toplamda 4.5 yıldan fazla; Pinderfields General Hospital, Leeds'de St. James University Hospital, Leicester General Hospital Ve Royal Infarmary ve A.B.D Boston Maussachusset Hastanesi'nde görev almıştır. Yurda döndükten sonra Ege Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nı kurmuş ve pek çok plastik cerrahi uzmanını yetiştirmiş olan Prof. Dr. Arman ÇAĞDAŞ, Plastik ve Estetik Cerrahi ile ilgili bilimsel birçok çalışma yapmıştır. Suction Lipectomiyi Türkiye’de ilk kez uygulayanların arası ...

Etiketler
Meme büyütme ameliyatı
Prof. Dr. Arman Çağdaş
Prof. Dr. Arman Çağdaş
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube