Lazer epilasyon ( diod lazer, alexandrite lazer )

Lazer epilasyon ( diod lazer, alexandrite lazer )

Lazer sistemlerinin etki mekanizması nedir?

Lazer sistemlerilerinde amaç,  kıl kökünde kalıcı hasar yaparken çevredeki deriye hasar vermemektir. Lazer enerjisi  derinin altındaki kıl köküne ulaşır. Kıl kökündeki renk hücreleri (pigment) lazer enerjisini emer. Burada yoğunlaşan lazer enerjisi çevre deri ve dokuda hasar yapmadan kıl kökünü yakar. Zarara uğrayan kıl büyük olasılıkla tekrar çıkmamaktadır. Lazer epilasyon batık kılların tedavisinde de son derece etkilidir.
Yanan tüylerin bir kısmı hemen dökülür, bazıları ise 2-3 hafta içinde deriden atılır. Kıllara tek tek uygulanan elektrikli epilasyondan farklı olarak, her enerji atışında düzinelerce kıl yanar. Böylece sırt, omuz, kollar, bacaklar ve yüz gibi geniş alanlar kısa sürede tedavi edilebilir. Meme ucu, üst dudak ve bikini bölgesi gibi hassas bölgeler  tedavi edilebilir.
Cilt ile kıl tipi ve rengine göre ayrıca uygulama bölgesine göre hastanın beklentileri hekimi ile karşılıklı görüşülecek, Hybrid Diode ya da Alexandrite lazer tiplerinden sizin için uygun olan yöntemlerden hangisinin uygulanacağı konusunda bir karar verilip program oluşturulacaktır.

Tedavi sonrası  lazer uygulanan alanda tüyler tamamen yok olur mu?

Lazer uygulamalarında her seansta uygulanan bölgedeki kılların % 15-20 sinde kalıcı yada uzun süreli yok olması beklenir. Lazer uygulanan alanda  seansların tamamlanmasından sonra pek çok hastada kıl miktarında % 70-90 azalma olur, kalan tüylerin renkleri ve kalınlıkları azalır. Ancak yaşayan bir organizma olan insanda tamamen tüysüz kalma durumu beklenmemelidir.
Tedavi etkinliği tedavi seansları tamamlandıktan sonra 6 ay içinde değerlendirilmelidir. Tekrar çıkacak kıllar 6 ay içinde belli olur.

Seans sayısı hangi faktörlere bağlıdır?

Kıl rengi (açık renkli tüyler fazla sayıda seans gerektirir)

Etnik ve genetik yapı (koyu tenli kişiler fazla sayıda seans gerektirir).

Hormon durumu

Tedavi edilen alan

Tüy yoğunluğu

Yaş

Kilo (fazla kilo tüy gelişimini arttırır)

Ilaçlar (örneğin Dilantin ve cyclosporine tüy gelişimini arttırabilir)

Lazer tedavisi öncesi öneriler:

Ağda, sir ağda,cımbız, iğneli epilasyon ve epilasyon cihazlarını kullanmayın!      
Lazer enerjisi aktif tüylere etkili olduğundan ağda, sir ağda, cımbız, iğneli epilasyon ve epilasyon cihazları 2-4 hafta öncesinden kullanılmamalıdır.Bu yöntemler lazerin etkili olacağı kıl kökünü ortadan kaldırır.

Bronzlaşmaktan kaçınılmalıdır!
Diode lazer koyu tenlere uygulanabilir ancak tedavi öncesinde 2hafta öncesinde mümkünse 6 hafta öncesinde güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli ve bronzlaştırıcı kremler uygulanmamalıdır. Istenmeyen yanıklar  ve renk değişiklikleri olabilir. Ayrıca lazerin etkinliği azalır. Diode lazer uygulamasından bir gün önce tahriş etmeden tüylerin alınması en uygunudur. Tedavi günü veya lazerden hemen önce tüylerin alınması cildi hassaslaştırabilir.

Lazer tedavisinden önce tüyler alınmalıdır. Tüyler alınmazsa deri üstünde kalan tüyler yanarak acı verir ve lazer enerjisini emerek kıl köküne yeterli enerji gitmesini engelleyerek lazerin etkinliği azaltır.

Uygulama yapılacak bölgeye makyaj yapmayın, parfüm sıkmayın. Makyaj lazer enerjisini emerek, daha az enerjinin kıl köküne ulaşmasına ve etkinliğinin azalmasına neden olur ayrıca cilt üzerindeki lazer ısısını artırarak deride tahriş veya yanık oluşturabilir.
Ağrı eşiğiniz düşükse  işlemden 2 saat önce ağrı kesici almanız uygun olabilir. Ayrıca bazı kadınlar regl döneminde acıya daha hassas oldukları için regl öncesi ve sırasında uygulama yapılmayabilir.

Lazer epilasyon ne sıklıkta yapılır, seanslar ne kadar sürer? 

Lazer uygulamaları ortalama 4 haftada bir yapılmalıdır. Kıl köklerinin pigmentinin yeterli derecede olması için bu süre gereklidir. 4 haftadan erken 12 haftadan geç olmamalıdır.

Seans süresi dudak üstü gibi bölgelerde birkaç dakika iken, tüm bacak ve sırt gibi geniş alanlarda yarım ile bir saat sürebilir .

Lazer tedavi sonrası öneriler:

Lazer sonrası  kızarıklık genellikle saatler içinde geriler. Bazı ciltler hassastır ve işlem sonrası kuruluk hissedilebilir . Bu durumda nemlendirici kullanılabilir.

Tedaviden sonra bir veya iki hafta içersinde güneşlenmeyin. Lekelenmeler olabilir.  En az 30 faktör içeren güneşten koruyucuyu yaklaşık 4 hafta süreyle kullanın. Dolaylı güneş maruziyeti dahi etkileyebilir. Terleme sonucu kremi silerseniz tekrar uygulamayı unutmayın.

Lazer sonrası kıl köklerindeki  tüyler  tedaviden 1 veya 2 hafta içersinde kımen uzayabilir.

Seans aralarında  ağda, sir ağda ve cımbız, iple alma gibi yöntemler kullanılmamalıdır. Çünkü bir sonraki lazer seansının etkisini azaltırlar.

Lazer sonrası su toplama ve kabuklanma nadirdir ve birkaç gün ile bir hafta arasında geriler. Antibiyotikli bir krem sık olarak sürülebilir. Yara kabuklarını elinizde kaldırmaya çalışmadan doktorunuza başvurunuz.

Lazer uygulaması sonrası kolonya ya da tahriş edici kozmetikler uygulamayınız.

Lazer Epilasyonda Geleceğin Teknolojisi - Hibrit Diode MeDioStar NeXT

Epilasyonda kıl folikülü için en etkin ve güvenli iki dalga boyunu(800 nm - 950 nm) aynı anda gönderebilen hibrit teknoloji.

Saniyede 12 Hz atım hızı ile en hızlı diode lazer(SPM),

SPM ile acısız ve çok hızlı epilasyon,

Burst modu ile ince ve açık renkli tüylerde de etkili,

Minimum 15 000 000 atış garantisi,

Mühendislik, yedek parça, üretim ve yazılım dahil %100 Alman teknolojisi,

300g başlık(Handpiece) ağırlığı ve başlığa entegre alüminyum peltier soğutma,

Epilasyon, akne ve damar tedavi imkanı,

Cihaza entegre bilgisayar ile 8,4 inç renkli LCD ekranda müşteri dosyaları, öncesi-sonrası resim ve video kaydı.

Tüm cilt tiplerinde ve tüm kıl tiplerinde etkin hızlı ve acısız uygulama imkanı

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ahu Özbilen

Uzm.Dr. Ahu ÖZBİLEN, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2000 yılında mezun olmuştur. Ardından 2007 yılında Çukurova Üniversitesinde Dermatoloji ihtisası tamamlamıştır.

Uzm.Dr. Ahu ÖZBİLEN, 6 yıldan bu yana  dermatolojik hastalıklar ve kozmetik uygulamalar alanlarında uzman dermatolog olarak çalışmaktadır. Birçok dermatolojik ve dermatokozmetoloji çalışma gruplarında aktif olaak rol almaktadır.

Özel muayenehanesinde hasta kabulüne devam etmektedir.

Etiketler
Lazer epilasyon ne sıklıkta yapılır
Uzm. Dr. Ahu Özbilen
Uzm. Dr. Ahu Özbilen
Adana - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube