Kaş kaldırma – şakak germe

Kaş kaldırma – şakak germe

Kaş kaldırma – Şakak germe

Kaşların yüzümüzdeki yeri önemlidir. Yüz ifadesini doğrudan etkileyen bir yapıdır. Yüz estetiğinde kaşların çok önemli bir rolü vardır. Genellikle ilerleyen yaşlarda yada yapısal olarak düşme, sarkma pozisyonunda değişiklikler olabilir. Kişinin özelliklerine göre basitten zora doğru bir takım işlemlerle kaşların yeniden pozisyonlandırılması mümkün. Basit olgularda tamamen botoksla kaşları yeni yerine pozisyonlamak mümkün olabilmektedir. Daha kalıcı çözüm arayan kişiler için kaşların ataçlanması, askılanması yada iple kaş askısı gibi işlemler düşünülebilir. 40lı yaşlardan sonraki olgularda genellikle temporal lif adı verilen saç içinden yapılan işlemlerle o bölgenin gerilmesi, toparlanması, kaşların pozisyonlanması mümkündür.

Yaşlanmayla birlikte gevşeyen kaş dokusu yer çekiminin etkisiyle sarkmakta, üst kapağı üzerine baskı yaparak göz çevresi estetiğini de bozabilmektedir. Böylece yüzde daha yaşlı bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Kaş kaldırma estetiği genç ve orta yaşlılara yeterli bir ameliyattır. Ancak ilerleyen yaşlarda bu ameliyata ek olarak göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe de eklenebilir.

İdeal kaş ortası kalkık kaş olarak tarif edilir. Kaşın iç köşesi burnun üst yan çizgisinde ise, bu kaşa ideal kaş diyebiliriz. Dış köşesi ise gözün dış köşesinin bittiği yerde olmalıdır.

Kaş kaldırma estetiği yöntemleri

Botoks ile kaş kaldırma yöntemi: Basit bir yöntemdir. Bu yöntemde botoks, enjeksiyon yöntemiyle nakledilir. Amaç hastanın isteğine göre sarkan kaşları daha yukarı kaldırmaktır. Göz kenarlarında bulunan kaz ayakları ve alındaki kırışıklıklar da düzeltilirse kaşlar yeni şekli ve pozisyonuyla yeni bir hal alabilir. Kısa sürede tamamlanan bu ameliyat sonrası hafif morluk ve şişlikler oluşabilir. Bu izler kısa sürelidir. Ameliyattan sonra hasta hemen günlük hayatına dönebilir. Ameliyat sonucunun net olarak görülmesi yaklaşık bir haftayı bulabilir. Botoks kaş kaldırma estetiği ameliyat fiyatını estetik cerrahı ile görüşüp öğrenebilirsiniz.

Endoskopik kaş kaldırma ve alın germe: En büyük avantajı uzun kesiler yerine kısa kesiler yoluyla ameliyatın gerçekleşmesini sağlamaktır. Böylece daha az iz kalır ve daha çabuk iyileşme sağlanır. Saçlı deri içerisine yapılan 2-3’er cm’lik kesilerle yapılır. Bu küçük kesilerden aletler sokulur. Küçük bir kamera kesilerden geçirilir ve ekranda ameliyat edilecek alan görüntülenir. Alın kırışıklıkları düzeltilir. İplerin yerleştirildiği kaşlar estetik bir pozisyon ve şekilde yukarı doğru askılanır.

Askılama ile kaş kaldırma estetiği: Bu yöntemde kaş üzerinden ve saç içinden germe işlemi yapılır. Lokal anestezi altında yapılan kolay bir ameliyattır. Kaşlar yukarı doğru çekilir ve istenilen konuma getirilir.

Germe yöntemiyle kaş kaldırma: Kaşın üst tarafından kesiler yapılarak kaşın yeni şekline karar verilir. Kaşın üst sınırıyla kesi arasındaki deri çıkartılır. Kaş yukardaki deriyle birleştirilir ve dikilir. Kolay ve pratiktir.

Şakak bölgesinden kaş kaldırma: Şakak bölgesindeki saçlı deriden küçük kesiler açılır. Açılan kesiler ile kaş arasında kaş kaldırma için fazlalık olduğu düşünülen deri alınır ve kaşlar yukarı çekilir. 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Büyükgüral

Etiketler
Kaş kaldırma yöntemleri
Op. Dr. Berker Büyükgüral
Op. Dr. Berker Büyükgüral
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube