Kaburgadan burun yapmak

Kaburgadan burun yapmak

  

Burun ameliyatı olacak hastalar hep sorarlar; “Ameliyattan sonra düşme olur mu?” diye.

Efendim niye düşsün!

Her şeyin hakkını verirseniz, kemiği fazla almaz, kıkırdağı da yeterli miktarda alırsanız kesinlikle düşme olmaz. Ama işin ehli olmazsan, eğitimini almazsan ve bilmediğin halde ben yaparım dersen o zaman düşer.

Özellikle ihtisası sırasında eğitiminde bunu öğrenmemiş bazı meslektaşlarımız plastik cerrahlığa özenip estetik burun ameliyatı yapmakta devam ettikçe ve hastalar bu ayırımı yapmadıkça bu sıkıntılı durumlar sürüp gidecektir.
 

Kendini bilen ve biz plastik cerrahlardan yardım alan diğer branş meslektaşlarımızı tenzih eder ve takdir ederiz.
 

Burun ameliyatlarında oluşan bu çökmeler hem çatıda hem de kanatlarda olabilmekte ve bunların telafisi için yapılan ameliyatlar sonucunda hem şekil verilmekte hem de hastanın rahat nefes alması sağlanmaktadır.
 

Gerek kemiği, gerekse kıkırdağı veyahut da her ikisi birden fazla alınmış ve bunun sonucunda, hiç nefes alamayan deforme burunlu bir kişiye burun çatısını kurmak için bir malzemeye ihtiyaç vardır. Bunu elde etmenin en iyi, en kolay ve en emniyetli yolu kaburga alınmasıdır.
 

Genellikle sağ göğüsten ve meme altından alınan kaburga parçası masa üstünde şekillendirilerek burun çatısı kurulur. Kaburga, kendisini muhafaza eden bir kılıf içinden çıkartılır. Ve takriben 5-6 cm kadarı yeter. Kılıfı tekrar tamir edilir. İşte bu kılıf zaman içinde tekrar kaburgayı oluşturur. Yani eksik kısım vücut tarafından tekrar tamamlanır.

Alınan bu kıkırdak burnun durumuna göre ameliyat masası üzerinde şekillendirilir. Burun sırtı ve ön direk yapılır. Eğer çökme varsa burun kanatlarına göre ince parçalar hazırlanır. Parçalar hazırdır ve sıra bunların deri altında kurulacak yapıya göre sabitlenmesine gelir. Parçalar sabitlendikten sonra cilt üstüne kapatılır.
Çökük ve nefes alamayan burun yükselmiş ve böylece hem güzelleşmiş hem de hava yolları açılmıştır. Muhakkakki bu çökmeler sadece ameliyat hataları ile değil aynı zamanda çeşitli kazalar, kavgalar ve ciddi düşmeler sonucu da olabilir..

Problemleriniz hep böyle çözümlü olsun inşallah

 

 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Selahattin Tulunay

Op. Dr. Selahattin TULUNAY, 1956 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1973 yılında Şehremini Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1981 yılında tamamlamıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1987 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı olmuştur. Uzmanlığının yanısıra GATA’dan aldığı eğitim doğrultusunda mikrocerrahi ve yanık alanında sertifika sahibidir. 1988-1991 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde Başasistan olarak görev yapmış olan Op. Dr. Selahattin TULUNAY, 2006 yılında Bahat Sağlık Grubu’nun Plastik Cerrahi Konsültan Hekimliğini ve bu gruba ait 4 hastanenin Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Direktörlüğünü yapmıştır. 2009 yılında ise Nişantaşı’nda kendi estetik merkezini kurmuştur ...

Etiketler
Estetik burun ameliyatı
Op. Dr. Selahattin Tulunay
Op. Dr. Selahattin Tulunay
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube