Genital bölge estetik ameliyatları

Genital bölge estetik ameliyatları

LABİOPLASTİ

Labioplasti ameliyatı, genital bölge iç dudakların büyüklüğü, sarkık görüntüsü yada kalınlığının giderilmesi için kullanılan bir işlemdir. Dış genital dudakların arasından sarkık görüntü kimi hastalarda seksüel açıdan kişini özgüveninde azalmaya neden olurken bazı kadınlarda ise cinsel ilişki sırasında rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

Genital iç dudakların büyüklüğü kimilerinde özellikle ergenlikle belirginleşen yapısal bir sorunken, doğum ya da yaşlanmaya bağlı olarak ta bu şikayetler oluşabilmektedir.

Ameliyat günü birlik yatışı gerektiren, göreceli olarak diğer estetik müdahalelere göre daha basittir. Hastanın isteğine bağlı lokal anestezi yada sedasyon altında uygulanabilir. Ameliyat sonrası aynı gün içinde hasta taburcu edilir.

Kıvrımların büyüklüğüne bağlı olarak cerrahi işlem farklılık gösterebilmekle birlikte iyileşme 10-15 gün içinde tamamlanır. Ameliyat sonrası ilk birkaç gün morluk ve şişliklerin görülmesi normal bir süreçtir. Ortalama 5 hafta sonra cinsel aktiviteye başlanabilir. Müdahale sırasında kesinlikle kızlık zarına dokunulmaz ve bu bölgede herhangi bir soruna neden olmaz.

İsteğe göre eş zamanlı olarak vajina daraltma, pubik liposuction yada genital dış dudak sarkıklıklarına da müdahale edilebilir.

VAJİNOPLASTİ

Doğum sonrası vajinal kasların gevşemesi ya da yırtılmalara bağlı olarak vajinal girişin genişlemesi durmudur. Bu genişleme nedeniyle kadınlar,  partnerleriyle cinsel ilişki sırasında problem yaşayabilmektedir. Vajinoplasti ameliyatında gevşeyen vajinal kasların sıkılaştırılması ve genişleyen vajinal girişin daraltılması amaçlanır.

Ameliyat sıklıkla genel anestezi altında uygulanır ve hasta aynı gün taburcu edilir. Kişi ortalama 5-6 hafta sonra cinsel aktiviteye tekrar başlayabilir

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube