Deri tümörleri – benler ve malign melanom

Deri tümörleri – benler ve malign melanom

Deri Tümörleri – Benler ve Malign Melanom

Uzun süre güneş ışığına maruz kalma, atmosferde ozon tabakasının azalması ve kalıtımsal faktörler deri tümörlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Deri tümörleri, ben ve malign melanom görülme sıklığı artmaktadır. Malign melanom vücudumuzda görülen en kötü urların başında gelmektedir. Çünkü bu tümör daha çok ufakken uzak bölgelere dağılmakta ( metastaz) ve vücudu hızla sarıp ölüme neden olmaktadır.

Deri tümörleri kolaylıkla teşhis edilebildiğinden, tedavileri erken yapılıp iyileşme çok iyi olabilmektedir. Kanayan ve iyileşmeyen yaralar, benlerde kanama, kaşıntı, renk değişikliği ve büyüme olması halinde uzman bir hekime (plastik cerrah veya dermatolog) mutlaka görünmelidir.

Deri tümörleri ve benlerin çıkarılması çok kolaydır. Bu olay “diş çekiminden daha kolay” diye tanımlanır. Hastanede bölge lokal anestezikle uyuşturulduktan sonra, estetik prensiplere uyularak, lezyon çıkarılır. Preparat, uzman bir patolog tarafından incelenir.

Bazen basit benlerle malign melanom görünüş olarak çok karışabilir. Bu yüzden tecrübeli bir hekimin muayene ve tedavisi hayati önem arz eder.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Zafer Özsoy

Etiketler
Deri tümörleri nedir
Prof. Dr. Zafer Özsoy
Prof. Dr. Zafer Özsoy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube