Cilt yenileme, gençleştirme ( anti-aging )

Cilt yenileme, gençleştirme ( anti-aging )

CİLT YENİLEME - GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİNDEN BAZILARI ?

 Kendinize olan güveniniz, cildinizi nasıl gördüğünüz ya da nasıl hissettiğiniz ile yakından bağlantılıdır. Güneşin zararlı etkilerinin oluşturduğu cilt bozuklukları, sivilce izleri ve yaşlanma cildinizin götüntüsünü etkileyen önemli faktörlerdir. Günümüzde bu şikayetlerin giderilmesinde en sık kullanılan yöntemlerden biri Kimyasal Peeling yöntemidir. Kimyasal Peeling genellikle kimyasal özellikte tahrip edici bir madde kullanılarak derinin katlarının planlı bir şekilde soyulmasıdır.

Dermatologlar kozmetik ve tedavi amaçlı deriyi soymaya başlamadan çok önce, eski Mısırlılar ve Türkler hayvan yağları ile, Avrupalılar ise Macar Çingenelerinin formüllerini kullanmışlardır. Babil ve Hintlilerin kulladığı rezorsinli fomüller,bugün Avrupalı Dermatologların uyguladıkları Peeling formüllerine esin kaynağı olmuştur. 1960'larda Trikloroasetik asid ve fenol soyucu ajan olarak kullanılmaya başlanmıştır.Ayrıca meyve ve yiyeceklerde bulunan bir takım asitler,örneğin şeker kamışında bulunan Glikolik asid, sütte bulunan Laktik asid derinin yenilenme işleminde başarıyla uygulanmaktadır.

Pekçok deri problemi, ölü hücrelerin cildi kalın ve cansız hale getirmesiyle ilişkilidir veya direkt olarak bu sebepten kaynaklanmaktadır. Uygulanan Anti- aging Peeling işlemi ile, bu gereksiz hücrelerin kaldırılarak, alttaki taze ve hasarsız - genç  cildin açığa çıkartılması; böylelikle alttaki taze cildin yapılanması ve inşası sağlanır. Yeni cildin aktive edilmesi ile sağlıklı, gergin ve dolgun bir görünüm kazanılır.

Peeling Tedavisi cildin yüzeyindeki ölü hücrelerin kontrollü biçimde kaldırılması ve ardından yeni cildin uyarılmasıdır.

Yeni üretilmiş ve gelişmiş ürünler ile Anti-aging cilt bakımı adı altında cilt tipine, yaşa ve gereksinmeye göre düzenlenmiş tedavi biçimlerimiz vardır.

Kürler haftada 1 kez olmak üzere 6 kez yapılan tedavilerdir, gerekli olduğu durumlarda altı ay ya da yılda bir tekrar edilebilir.

Peeling Tedavisinin Sağlayabileceği Faydalar :

Güneş hasarı sonrası oluşmuş ince ve kalın çizgilerin hafifletilmesi

Cilt yumuşaklığının arttırılması

Sivilce izlerinin derecesine bağlı olarak hafif ve orta düzeye indirilmesi

Ciltteki lekelerin düzeltilmesi

Cildin doğal parlaklığının arttırılması

Cildin gözeneklerinin küçültülmesi

Ciltteki sivilcelerin giderilmesi

Peeling işlemi ile güneş hasarı sonucu oluşmuş ince çizgilerin, pigmentasyon düzensizliklerinin hafifletilmesi, sivilce izlerinin hafif yada orta düzeye indirilmesi sağlanabilmektedir. Cilt daha yumuşak ve parlak olabilmektedir.

Peeling tedavisinden önce hastadan iyi bir öykü alması, hastanın yaşına  ve cilt yapısına göre uygun peeling zamanını ve peeling tipini belirlemesi gerekmektedir. Aktif uçuk öyküsü, ciltte yara yada minik yarıklar, son dönemlerde cerrahi girişim(yara iyileşmesi), daha önceden aynı bölgeye peeling veya dermabrazyon uygulanmış olması, yakın zamanda radyasyon tedavisi, 6 ay içinde Roaccutane isimli ilacın kullanılması, bir ay içinde geçirilmiş krioterapi, aşırı güneş yanığı, aşırı nedbe dokusu oluşumu öyküsü bulunan hastalarda peeling uygulaması ertelenmelidir. Eğer hastada allerji, egzema, seboreik dermatit, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar, virütik hastalıklar(Uçuk dahil) ve güneş hassasiyeti varsa önce bu hastalıkların tedavisi gerekmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu

Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu, Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu Özel Muayenehanesi'nde hasta kabul etmektedir.

Etiketler
Dermatolog
Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu
Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu
İzmir - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube