Boyun ve çene altına (gıdı) yönelik işlemler

Boyun ve çene altına (gıdı) yönelik işlemler

Boyun Germe (neck lift) Nedir ?
Boyun bölgesinde oluşan deformasyonlarda, yüzdeki faktörlerin bir çoğu geçerlidir. Yaşlanma, cilt yapısı, yerçekimi ve sigara kullanımı en önemli faktörler arasında sayılabilir.
Klasik olarak çene kemiği alt kenarıboyunca uzanan (jawline) sarkmalar, yüz germe ameliyatına benzer bir yöntemle düzeltilir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır, kulak önü ve arkasından yapılan kesilerle girilerek, boyun cildi kaldırılır. Takiben SMAS (Süperfisyal muskulo aponevrotik sistem) yukarı doğru asılır ve cildin fazlası kesilerek çıkarılır. Hastanın 1-2 gün hastanede kalması yeterlidir. İyileşme döneminde 3-4 hafta süreyle boyun cildinde uyuşukluk ve keçeleşme görülebilir.

Platismal Sarkma ve Platismoplasti Nedir ?
Boyun derisinin hemen altında çene kenarından köprücük kemiklerine doğru uzanan, ince yapıda ve ’platisma’ adı verilen bir kas uzanır. Platisma kasında, yaşlanma ile birlikte oluşan kısalmalar (kontraktür), kendini çene altından başlayıp, göğüs duvarına doğru uzanan bir çift sarkma hattı şeklinde gösterir. (platismal bant). Bu sarkmalar yaşla birlikte ilerleyerek devam eder.
Platismal bantların tedavisinde; çene altından yapılan küçük bir kesiyle bu kaslara ulaşılır. İki taraflı olarak uzanan platisma kaslarının iç kenarları, boylu boyunca birbirine dikilerek, estetik bir boyun kavsi yeniden elde edilir (Platismoplasti). Platismoplasti çoğu zaman çene altına liposuction ya da boyun germe ameliyatlarıyla kombine edilebilir. Çene altındaki dikiş yeri haftalar içerisinde hiç iz kalmadan iyileşir. Hastanın 24 saat hastanede kalması yeterlidir. Ameliyat sonrası 1 hafta süreyle boyun bandajı kullanması önerilir.

Çene Altı Liposuction Nedir ?
Hastalarda çoğu zaman da ‘submental bölge’ (gıdı bölgesi) olarak bilinen bölgede yağlanma ve yelelenme sıkça karşılaşılan bir problemdir. Çene altı yağ birikimleri, liposuction (yağ emme) yöntemi ile izsiz ve basit bir şekilde giderilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; hastanın çene ucunun normal pozisyonda olup olmadığıdır. Zira çene ucu geride olan hastalarda, gıdı bölgesine ne kadar liposuction yapılırsa yapılsın, boyun kavsi ortaya çıkmaz. Bu gibi durumlarda, çene ucunu öne almak için çene protezleri kullanılabilir. Hastanın bu işlemde hastanede yatması gerekmez. İşlemden sonra 1 hafta süreli özel bir bandaj kullanımı faydalıdır. Tam sonuç ameliyattan 4-6 hafta sonra elde edilmektedir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tamer Şakrak

Op.Dr Tamer ŞAKRAK, 15 Şubat 1977 tarihinde Almanya'da doğmuştur.  Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994  yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.   Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2011-2013 yılları arası Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde 2013-2014 yılları arası Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi'nde görev yapmış olan Op.Dr Tamer ŞAKRAK mesleki çalışmalarına 2014 yılından beri kendi kurduğu Regenplast Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde devam etmektedir. Gerek asistanlık gerekse uzmanlık dönemlerinde, bir çok bilimsel makale, bilimsel çalışma ve araştırma yazıları yazmış ve bu çalışmalardan ödüller almıştır. Profesyonel ...

Etiketler
Gıdı estetiği nasıl yapılır
Op. Dr. Tamer Şakrak
Op. Dr. Tamer Şakrak
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube