Boyun fıtığı ve akupunkturla tedavisi

Boyun  fıtığı ve akupunkturla tedavisi

Boyun Ve Boyun Fıtığını Tanıyalım

Amörtizor görevi yapan diskler bağ dokusundan oluşmuştur. Diskler omurlar arasında ki hareket serbestliği temin ederler. Daha da önemlisi omurlara (eğilme ve ağır kaldırma esnasında) gelen basıncı merkezden kenara doğru eşit miktarda dağıtırlar. Diskin içi jel gibi, peltemsi, yumuşak maddeden (sıvıdan) oluşan, dışı da özel lifli tabakayla çevrilmiştir. Beyine giden damarlar, ellere ve kollara hareket veren sinirler omurlar ve disklerin hemen yanından geçerler.

Masa başı iş yapmak, bilgisayarın başında öne eğik vaziyete, kambur halde çalışmak, uzun topuklu ayakkabı giymek, aşırı stres içinde yaşamak, yanlış duruş ve oturuşlar boyun disklerin yıpranmasına neden olur.

İlk başlarda disklerin içinde ki su miktarı azalır, sonra diskin liflerinde minik yırtılmalar başlar. Diskin içindeki jel madde minik yırtıklardan dışarı doğru fırlar ve komşu dokulara, damarlara ve sinirlere baskı yapar. Buna boyun fıtığı denir. Bunun sonucu hastada ki bazı şikayetler ortaya çıkar: Boyun ağrısı, omuz ağrısı, kol ağrısı, kürek kemikleri arasında ki ağrı, baş ağrısı ve baş dönmesi, kollarda uyuşma ve karıncalaşma, kollarda güçsüzlük hissi, sabah yorgunluğu, kulakta çınlama ve uğultu.

Akupunktur boyun fıtığında ki yapısal bozuklukları tedavi eder. Akupunkturla boyun fıtığı tedavisi uzun süreli etkili olmaktadır. Boyun fıtığı tedavisinde kulak ve vücut akupunkturu uygulanabilmektedir.

Boyun Fıtığı Tedavisinde Akupunkturun  Etki Mekanizması

Akupunktur :    1. Ağrıyı gidererek

                     2. Adaleyi gevşeterek

                     3. Ödemi çözerek

                      4. Psikolojik rahatlık sağlayarak boyun fıtığını tedavi eder

1. Akupunktur vücutta ki bulunan ağrı kesicileri harekete geçirir. Akupunktur sırasında batırdığımız akupunktur iğneleri vücutta ki bulunan Endorfini harekete geçirir. Endorfin vücuda özgü çok güçlü bir ağrı kesicidir.Böylece hasta ağızdan ağrı kesici ilaç almadan ağrısından kurtulur.

2. Akupunktur vücutta ki bulunan kas gevşeticileri harekete geçirir. Kulak kepçenin önünde bulunan Valiyum noktasını akupunktur iğneyle uyararak Gaba salgılanmakta. Gaba (Gama-amino-butirik-asit) çok güçlü kas gevşeticidir.Böylece hasta ağızdan kas gevşetici ilaç almadan boyun fıtığı etrafında ki oluşan kas spazmından kurtulur.

3. Akupunktur vücutta ki bulunan ödem çözücü maddeleri harekete geçirir. Kulakta ki bulunan böbrek üstü bezini akupunktur iğneyle uyararak Kortizon salgılanmakta. Kortizonun ödem çözücü etkisi vardır. Kortizon fıtıklaşma olan bölgede kıkırdak doku ve çevresinde oluşan ödemi dağıtarak, bölgeyi rahatlatır, böylece o bölgede damar ve sinirlere yapılan baskı ortadan kalkar.

4. Akupunktur vücutta ki bulunan sakinleştirici maddeleri harekete geçirir. Akupunktur kanda Serotonin ve Endorfin seviyesini artırarak tedavi sırasında kişiye huzur verir ve sedasyon sağlar.

Akupunktur haftada 2-3 kez olmak üzere toplam 15-20 seans uygulanmaktadır. Seanslar 20-40 dakika arası sürer. 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Ahmet Ersin Atay

Dr. Ahmet Ersin ATAY, 1969 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Gaziantep’te bitirdikten sonra 1987 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1993 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 15 yıl boyunca devlette çalışmasının ardından kendi özel kliniğini açmıştır. 2007 yılından itibaren Medikal Estetik üzerine çeşitli Avrupa Ülkelerinde ve Rusya’da eğitimler almıştır. 2009-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Akupunktur uzmanlığı eğitimlerini de tamamlamış olan Dr. Ahmet Ersin ATAY, şu anda Çorlu'da bulunan kendi özel kliniğimde hizmet vermektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Ahmet Ersin ATAY, kitap okumaktan, mesleki araştırmalar yapmaktan, seyahat etmekten, insanların sağlık sorunlarına çözüm bulmaktan keyif almaktadır ve iyi derecede İngilizce ...

Dr. Ahmet Ersin Atay
Dr. Ahmet Ersin Atay
Tekirdağ - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube