Beyin tümörleri

Beyin tümörleri
Beyin tümörleri geçtiğimiz yüzyılın ortalarından itibaren MR ve Tomografi gibi görüntüleme tekniklerinin tıbbi uygulamaya girmesiyle birlikte kolaylıkla teşhis edilebilen beyin cerrahisinin en ciddi gruptaki hastalıklarındandır.
 
Beyin tümörleri genellikle bilinenin tam aksine baş ağrısı ile ortaya çıkmazlar. Bu hastalar çoğunlukla sara (yani epilepsi) nöbeti geçirme, kişilik ya da huy değişiklikleri, vücudun bir yarısında kuvvetsizlik, görme, işitme ya da konuşma ile ilgili aniden oluşan bozukluklar, kusma dengesizlik gibi şikayetlerle karşımıza çıkarlar.
 
Beyin tümörlerinin gerçek ve radikal tedavisi açık cerrahi ile (ameliyatla) yapılır. Günümüzde teknolojinin de bize sunduğu imkanları ve ameliyat mikroskobu ile mikrocerrahi yöntemleri kullanarak beyin tümörlerinin çoğunun kesin ve radikal tedavisini sağlayabiliyoruz. Hastalarımız ameliyattan yaklaşık 3-4 gün sonra herhangi bir sorun olmaksızın yürür vaziyette taburcu olmaktadır. Gamma knife (bir diğer ismiyle gama bıçağı) ya da halk arasında bıçaksız ameliyat diye bilinen yöntemler, diğer ışın tedavileri gibi sadece ameliyata yardımcı yöntemlerdir. Tekrar ediyorum beyin tümörlerinin neredeyse tamamının kesin tedavisi açık cerrahi ile yapılır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya

Prof.Dr. Ramazan Alper KAYA, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Prof.Dr. Ramazan Alper KAYA, İstanbul Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Mr
Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya
Prof. Dr. Ramazan Alper Kaya
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube