Prof. Dr. Mutia Canan EFENDİGİL KARATAY

Prof. Dr. Mutia Canan EFENDİGİL KARATAY
Kullanıcı Oyu : 5
(1+) Görüş
Teyit edilmiştir.
Bağlantıma Ekle Takip Et

Branşı

Kardiyoloji

İl / İlçe

İstanbul / Kadıköy

Üyelik Tarihi

18.03.2009

Kamu/Özel Sağlık Kuruluşu

İstanbul Bilim Üniversitesi

İstanbul / Şişli

  • encoktakipedilenler

    8

* Rozetler son 3 ay verileri baz alınarak hesaplanmıştır.

Çok Memnunum

Kullanıcımız yorum girmemiştir.

  |


Bu doktor hakkında yorumunuzu paylaşın

Çok MemnunumMemnunumKararsızımMemnun DeğilimHiç Memnun Değilim

M Canan Efendigil Karatay Moda Cad. 120, # 10, Kadıköy İstanbul, 34710 e-posta: karatay43@yohoo.co.uk, canan.karatay@istanbulbilim.edu.tr Eğitim/Diploma: 2002 ‘European Cardiologist’ Diploması. 1998 Profesör İç ve Kalp Hastalıkları, İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü, Haseki. 1986 Kardiolog--İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü, Haseki. 1979 Doçent--İç Hastalıkları, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. 1972 İç Hastalıkları Uzmanı-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tedavi Kliniği. 1967 Tıp Doktoru--Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi. 1961 Üsküdar Amerikan Kız Lisesi. Deneyim: 1967-1972 İç Hastalıkları Asistanı- İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği 1972-1974 ‘Cardiac Registrar’ Liverpool Regional Cardiac Center, İngiltere. 1974-1976 Tedavi Kliniği Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde Baş Asistan olarak, Türkiyede ilk kez cerrah yardım almadan kalıcı ve geciçi Pace Maker tekniğini uygulama. Koroner yoğun bakımdda Vena Sub Clavia ponksiyon tekniğini uygulama. 1976-1978 ‘ Cardiac Registrar ’ Cape Town Üniversitesi, Groote Schuur Hastanesi Kardioloji Bölümünde, Judkins’in asistanı olarak koroner anjiografi ve hemodinamik eğitim. Kalp transplantasyonu yapılmış olan çift kalbli hastalarda hemodinamik ve anjiografik çalışma. Doçentlik tezi. 1979-1987 İstanbul Üniversitesi Kardioloji Ensititüsünde Doçent olarak çalışma. Türkiyede ilk kez femoral arter ponksiyon yoluyla Koroner anjiografi tekniğini uygulama ve yerleştirme. 1987-1995 State University of New York Health and Science Center, Medical Department of Medicine-Cardiovascular Research laboratuarında ‘Senior Research Scientist’ olarak araştırma yapma ve yürütme. (650 adet farenin sol koroner arterini bağlıyarak akut iskemi-infarktüs geliştirerek aritmiler üzerine ilaç ve reperfüzyonun etkilerini incelemek, ayrıca 86 domuzda kalp tamponadı yaparak hemodinamik ve EKG çalışması). 1995-1997.1 Özel Hastanede koroner yoğun bakım ünitelerinin kurulması, koroner anjiografi ve hemodinami laboratuarlarının kurulması, non-invasif laboratuarların kurulması. Bu hastanalerde koroner by-pass ameliyatlarının ilk kez yapılmasının başlatılması. Teknik ve yardımcı personelin eğitilmesi. (Sani Konukoğlu Tıp Merkezi-Gaziantep ve Yeditepe Hastanesi-İstanbul, İçerenköy- adı İsviçre Hastanesi olarak değişmiştir) Yönetim Görevleri: 2006- Rektör. TC İstanbul Bilim Üniversitesi 2006- Rektörler Komitesi Üyesi, Üniversiteler Arası Kurul Üyesi 2002-2006 Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Üyesi 1997-2001 Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı,Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı , İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Tıp Fakültesi Yönetim Kurul Üyesi 1978-1987 İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı. 1978-1980 İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü Vakfı Başkan Yardımcısı. Üyelikler: 1968-2006 Türk Tabibler Birliği. 1974-2006 Türk Kardioloji Derneği. 1986-2006 Fellow of the Scientific Council of International Colege of Angiology (FICA). 2002-2006 Avrupa Tıp Eğitimi Derneği Üyesi (Association for Medical Education in Europe-AMEE) 2002-2006 Uluslararası Tıp Eğitimi Derneği Üyesi(An International Association Medical Education-IAME) 2000-2008 Mustafa Kemal Derneği Akademik Konsey İkinci Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi ÖDÜLLER* • İngiliz Hükümeti Bursu ile Liverpool Regional Cardiac Centre’de Kardioloji Eğitimi. (1972-1974) • Akbank Fotoğraf Yarışmasında Mansiyon. (1978) • Romanya Tıp Doktorları Fotoğraf Yarışmasında III’lük ödülü. (1980) • İFSAK Fotoğraf Yarışmasında Mansiyon (1986) • Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından düzenlenmiş olan Türk Kadın Sanatkarları Sergisine Fotoğrafcı olarak Davetli Katılımcı (1987)

Hocam merhaba, yaklaşık bir aydır diyetinizi uyguluyorum. 2,5 kilo verdim, kilo problemim yok ancak diyetten önce total kolestrol 211 iken şu anda 233 olmuş. hdl 87 ldl ise 137. günlük yürüyüşümü ya da egzersizi mi de yapıyorum. kolestrolden korkmayı...

ziyaretci-932300 tarafından 17.05.2012 tarihinde soruldu.

Merhaba hocam, yaklasik 3 aydir kitaplarinizda yazdiginiz yonergelere gore besleniyor ve yasiyorum. bu surecten sonra bir test yaptirdim buna gore; insulin: 7.73 u/ml glukoz: 92 mg/dl ürik asit: 8.2 hemoglobin a1c: 5.2 cikmis referans de...

ziyaretci-1160820 tarafından 17.05.2012 tarihinde soruldu.

Hocam günde 2 gram omega 3 alıyorum dediğiniz gibi , yanında antioksidan olarak 2 çorba kaşığı tahin yesem doğru olur mu?...

ziyaretci-204253 tarafından 18.05.2012 tarihinde soruldu.

Merhabalar hocam iki kitabınızı da aldım ve ikisini de hızla aldığım gün btirdim ve çevremde gördüğüm örneklerin de motivasyonu ile diyete başladım. tam bir ay oldu muntazaman uyguladım,yürüyüş ve pilatesle de destekledim fakat gelin görün ki 1 gr d...

ziyaretci-1185308 tarafından 20.05.2012 tarihinde soruldu.

Merhaba hocam,ben 46 yaşındayım.son bir yıldır yediklerimden sonra rahatsızlandığımı fark ettim.besin intolerans testi yaptırdım, yok yok.sizin kitabınız eşim ve benim baş ucu kitabımız haline geldi.çocuklarımıza da kitabınızı hediye ettik. benim sor...

ziyaretci-1185511 tarafından 20.05.2012 tarihinde soruldu.

Canan hanım merhaba.öncelikle 2 kitabınızı okudum ve 3 aydır diyetinizi yapmaya çalışıyorum.öncelikle sorum 3 ay önce glukoz (açlık) 79 çıkmıştı.2 gün önce yaptırdığım tahlilde 67 çıktı ve doktor gizli şeker olabilir bi şeker yüklemesi yapalım dedi.b...

ziyaretci-1117638 tarafından 22.05.2012 tarihinde soruldu.

Sayın hocam , 35 yaşında bir bayanım.kilo verebilmek ve sağlıklı bir hayat yaşayabilmek adına kitabınızı aldım ve okuyorum.kahvaltıda peynir ve zeytinin öneminden bahsediyorsunuz ancak ben bebekliğimden beri peynir ve zeytin yiyemiyorum,anında isti...

ziyaretci-1186684 tarafından 22.05.2012 tarihinde soruldu.

Değerli hocam, söylediğiniz gibi d vitamini ölçümü de yaptırdım ve sonuç; 12.8 çıktı. açlık insülinim 16.2 ve şekerim 122 çıkmıştı. buna göre 10 gündür günde 2 kez diaformin 1000mg. kullanıyorum.sizce uygun mu? yoksa dozu fazla mı ve kullanacaksam ...

666mavi tarafından 22.05.2012 tarihinde soruldu.

''karatay diyeti''inden alintilar yapmamiza izin vermiştiniz,bir kez daha teşekkür ederiz,okul dergimiz yayinlandi,sizinle de paylaşmak isteriz,adresinizi lutfederseniz çok mutlu olurum,iyi günler dileğiyle... -- ...

ziyaretci-1099547 tarafından 24.05.2012 tarihinde soruldu.

Hocam sizinle epey yazışmıştık, insülin direncim vardı ama kitabınız sayesinde 6 kilo verdim ve değerlerim normale döndü, allah razı olsun. hocam şimdi 76 kiloyum ve 7 haftalık hamileyim çok şükür. ilk bebeğim olacak şimdilik bir problem yok herşey g...

ziyaretci-292541 tarafından 25.05.2012 tarihinde soruldu.

Değerli hocam. size daha önceleri gönderdiğim maillerde diyabet hastası olduğumu belirtmiştim. son tahlillerime göre açlık ve tokluk şekerim 100-120 oranları arasında gidip gelmektedir hba1 c : 6,2 dir.. sabah 30 ve akşam 20 ünite novamiks 30 insülün...

ziyaretci-1069960 tarafından 27.05.2012 tarihinde soruldu.

Sporcular arasında özellikle vücut geliştirme sporunu yapan insanlar arasında sizin diyetiniz çok tartışma konusu oluyor protein tozları hakkında söylediğiniz toz zehirdir 35 yumurta yiyin onun yerine sözünüzü çok tartışıyorlar bir de günde sadece 3...

ziyaretci-1190633 tarafından 28.05.2012 tarihinde soruldu.

Degerli hocam tahlil sonuçlarım ca:8,5 referans 8,5-10,10 b12:487 referans 193-982 hidroski vitamin:8,7 referans 60 parcalı 1,8 referans:2-7,8 hemoglobin :11.7 referans 11-16,50 hocam sorunlu olanları yazdım buraya şimdi benim sizede yazıy...

ziyaretci-586242 tarafından 29.05.2012 tarihinde soruldu.

21 yaşındayım.1.62 cm boyunda ve 72 kiloyum.(82 idim yaz başı) dediklerinizi harfiyen olmasa da uygulamaya çalıştım ama burdan sonra kilo veremiyorum.bugün test yaptırdım; ldl 182 mg/dl demir 46 mg/dl kalsiyum 10.2 mg/dl glukoz 93 mg/dl demir ...

ziyaretci-1067850 tarafından 29.05.2012 tarihinde soruldu.

Canan hanım 2 kitabınızı da okuduktan ve tatlandırıcılar ile ilgili cevaplarınızdan sonra anneme tatlandırıcıları bıratırdım ve rutin perhizi ile birlikte karaciğer yağlanmasında iyi yönde gelişme gözlemledik. annem 18 yaşından beri bilinçsiz şekilde...

ziyaretci-1176317 tarafından 29.05.2012 tarihinde soruldu.

Hocam yeni kitabınızda neden kefire yer vermediniz, kefir gibi mükemmel bir içeçeğe yer vermemeniz beni üzdü. yoğurttan 1 gömlek üstün olan bu hazineye yer verseydiniz keşke.......

ziyaretci-414314 tarafından 29.05.2012 tarihinde soruldu.

Hocam,iki kitabınızıda edinmiş bulunuyorum, ama maden suyu hakkında hiç bilgi paylaşmamışsınız? lütfen bu konudaki görüşlerinizi benimle paylaşırmısınız.saygılarımla....

ziyaretci-1185511 tarafından 29.05.2012 tarihinde soruldu.

Merhaba hocam, ben sizin tavsiyelerinizle 4-5 ayda 10 kilo fazlalığını atmış ve eskisine nazaran sağlığı yerine gelmiş bir kadınım. tavsiye ettiğiniz üzere iyi bir firmadan gıda intolerans testi yaptırdım ve maya hassasiyetim sebebiyle peynir ve yoğ...

ziyaretci-1130352 tarafından 30.05.2012 tarihinde soruldu.

Öncelikle kusurabakmayın bu sitemimi size belli etmek istiyorum. protein tozuyla ilgili saçma bir cevabınızı okudum prof dr. olmuşsunuz ama daha protein tozunun ne olduğunu bilmiyorsunuz ve insanları yanlış yönlendiriyorsunuz! bana 1 tane tıbbi refer...

ziyaretci-1192074 tarafından 31.05.2012 tarihinde soruldu.

Saygıdeğer hocam,annem 75 yaşında tansiyon , diyabeti ve kalp çarpıntısı var.bir sürü ilaç kullanıyor.2 ay önce mide ve bağırsak sorunları(gaz ve sürekli ishal) nedeniyle gastroskopi yapıldı.doktor midede gastirit , bağırsaklarda yaşa bağlı olarak sa...

ziyaretci-1192309 tarafından 31.05.2012 tarihinde soruldu.