Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

polikistik over

Hocam merhaba 24 yaşında ,Hashimato troiditi hastasıyım, 50 mg levitron kullanıyorum, adetlerim genel olarak düzenli 30 33 günde bir oluyorum 3 gün sürüyor kanama azaldı gibi geldiği için polikistik over şüphesiyle doktora başvurdum. Adet olalı 2.5 gün olmuştu hormon testimde Fsh 14.5 (foliküler faz referansı: *** *** **) Prolaktin 9.94, TSH 7.*** *** **) olarak çıktı.Ultrasonda kist görünmedi ama tetkiklere göre doktor polikistik over sendromu başlangıcı dedi. Diane 35 mg başladı. Bu geçici bir hastalıkmıdır yoksa ömür boyu ilaç kullanmayı gerektirir mi? teşekkürler, saygılarımla...

12 Eylül 2019 22:58
Doç. Dr. Aydın Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından cevaplandı.

sağ over de solid kompenent

Hocam merhaba 4 buçuk yaşında kızım da sağ overde solid komponent olduğu söylendi kan testleri iyi çıktı yapılan MR da ise sağ over lokalizasyonunda en geniş yerinde 45x38x32mm boyutlara ulaşan keskin sınırlı kistik ve solid komponentlerden oluşan solid komponenti içerisinde santral kesimde minimal yağ densiteside bulunan belirgin kontrastlanma göstermeyen kitle lezyonu izlenmiştir.patolojik özellikler açısından görünüm öncelikle immatür teratom lehine yorumlanmıştır. diye bir sonuç çıktı buradaki doktor yumurtalığı komple alalım tek yumurtalık ömür boyu yeter demekte bizde ameliyat yanlısı değiliz bir tavsiyeniz varmıdır ne yapamamız gerekir ameliyat olmadan tedavi yöntemi yokmudur teşekkürler iyi çalışmalar.

17 Kasım 2017 23:17
Doç. Dr. Aydın Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından cevaplandı.

yumurtalık kisti

Merhaba hocam.Benim yumurtalıklarımda kist vardı ve patladı.Herhangi bir büyüme olmadığı için hastanede sadece bir gün yattım ve kendi kendine geçeceğini söyledi doktorum.Fakat korkuyorum bu kist yumurtalıklarıma zarar verir mi?Ve bitmek bilmeyen bir kalça ağrım var.Yumurtalıkla ilgili bir sorunummu var acaba bu kadar kalça kemiğim ağrıyor?Bilgi verirseniz sevinirim.Bu ağrılar için hangi bölümün doktoruna gitmeliyim?

21 Mart 2016 09:07
Doç. Dr. Aydın Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube