Sorularda Ara

Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kumar bağımlılığı

Merhaba ferhat bey iyi akşamlar. Ben 1 senelik eşimde kumar bağımlılığı var. Malesef ki 2 defa olmak üzere çok yüklü miktar da maddi kaybımız oldu.. Tabi bunun yanı sıra aile içi problemlerimiz oluştu ve eşimin psikolojik olarak sorunları başladı. Konuşmama kendini ifade etmeme Yalan konuşma. Vs vs ev içinde problemlerimiz oldu ve evliliğimiz bitme derecesine geldi şuan. Bunun tedavisi varmı ? Nasıl bir yol izleyebiliriz ? Yardımcj olurmusunuz? Hangi bölüme ve nereye gitmemiz gerekiyor destek almak istiyoruz? Hem evliliğimizi kurtarmak için hemde bu bağımlılık olayından kurtulmak için.

5 Eylül 2020 22:28
Dr. Ferhat Can Ardıç Doktora Sor

Dr. Ferhat Can Ardıç tarafından cevaplandı.

Danışmak İstediğim Bir Konu

Merhaba Ferhat Bey, Ben 3.5 yıldır psikoz tedavisi görmekteyim. Tedavinin başlangıcından bu yana kullandığım ilaçlar sayesinde çok uzun bir süredir psikotik bir durum yaşamıyorum fakat bana yeni hasıl olan bir durum var. Yaklaşık 1 haftadır aşırı mutluyum. Enerjiğim, üretkenim, diyaloglarım daha doyurucu. Kullanıyor olduğum bir ilaç bipolar bozukluk tedavisinde de kullanılıyor. Sizce bu ilacı uzun süreli kullanımın yaratıyor olduğu bir durum olabilir mi? Ya da seretonin yükselmesi mi yaşıyorum? Bu konudaki yorumlarınızı alabilirsem çok sevinirim, şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

24 Nisan 2020 21:21
Dr. Ferhat Can Ardıç Doktora Sor

Dr. Ferhat Can Ardıç tarafından cevaplandı.

Tıpçı bir kız

Mrb öncelikle kolay gelsin tıp öğrencisiyim ben de psikiatri istiyorum birazı tereddütlerim var tavsiyelerinizi duymak istiyorum ?

24 Nisan 2019 22:17
Dr. Ferhat Can Ardıç Doktora Sor

Dr. Ferhat Can Ardıç tarafından cevaplandı.

engelli birey

Hocam mailime cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. çok yakınımın başına gelen olay üzerine size o maili üzülerek yazdım. Genç bir insan gelecekle ilgili hayalleri var.Çalışmak istiyor. Engelli sınav başvurusu sırasında okulunda öğretmenleri tarafından kurs verildiği aileye söyleniyor. Aile kursa gönderiyor. İşte her şey o dönemde oluyor.Olayı ailesine bile anlatmazken nişanlandığı gence sonra anlatıyor.Öğretmeni tarafından kandırılarak ırzına geçilmiş.Öğretmende kabul etmiş. Aile öğrendiği anda avukat tutarak mahkemeye başvuruyor. Olaylar bunun üzerine adli makamlara gidiyor. Taksicinin müşterisinin elini tutmaktan tutuklandığı yargı sisteminde engelli bireyleri adli tıpın korumamasını anlamıyorum. İlaki basına mı yansıması gerekiyor....

15 Kasım 2018 10:41
Dr. Ferhat Can Ardıç Doktora Sor

Dr. Ferhat Can Ardıç tarafından cevaplandı.

engelli bireyler

Hocam merhaba size bir eğitimci olarak şunu sormak istiyorum. Adli vaka değerlendirmeleri için hastanelerde ayrılan süre yeterli midir? Engelli bireylerin (25 yaş sağlık raporu yüzde 40) bu ortamlarda kendini yeterince ifade edecekleri, kendini koruyabilecekleri, her şeyin farkında olabilirlikleri yönündeki raporların doktorlar tarafından verilmesi ve bu yönde olan kararı mahkemenin kabul etmesi doğru mudur? Bugünün tarihini, ayları bilmesi bireyin kendini koruyacağını belirtir mi? Bir başkası tarafından kandırılamaz mı? Bütün her şey karşılıklı konuşmalarda ve inşaat ne ile yapılır sorusunun cevabında mıdır?

14 Kasım 2018 18:27
Dr. Ferhat Can Ardıç Doktora Sor

Dr. Ferhat Can Ardıç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube