Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ertesi gün hapıyla hamile kalma ihtimali?

İyi çalışmalar hocam.Eşimle yeni evliyiz ve çocuk düşünmüyoruz dogum kontrol yöntemi olarakta kondom kullanıyoruz.Benim sorum şu eşimin adetinin bittigi gün ilişkiye girdik ve kondom yırtılması nedeniyle içe boşalma meydana geldi aradan yarım saat sonra norlevo adlı ertesi gün hapını kullandı sizce hamile kalma ihtimali nedir. Not:Adeti şubat ayının 26 sında geldi ve mart ayının 3 ünde son buldu aylık döngüsü 30 gün. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

4 Mart 2014 16:40
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

Norlevo hakkında yardım

Merhaba. Eşimin adeti 10 gün gecikti fakat geçtigimiz ay norlevo kullanmıştık. Norlevo bazen gecikme yapabilir biliyorum fakat on gün biraz fazla gibi geldi. Stres falanda var tabi. Eşimde bugünden 10 gün önce iştah sivilce ve iki gün bir kasık agrısı olmuştu yani adet belirtileri. 7gündür de gögüslerde hassasiyet var sizce hamile olma olasılıgı var mıdır ve norlevo sonrası gecikme normal midir? Hamilelik ile ilgili pek belirti yok bulantı gögüs rengi farklılıgı kusma vb. Açık bi şekilde cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederiz.

28 Şubat 2014 20:38
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

Doğum kontrol hapı

3 aydır yasmin kullanıyorum.Ancak 1 önceki gün hap almayı unuttum.Sonraki günün hapını alırken fark ettim.Daha önceden bildiğim üzere o gün 2 tane hap aldım.Fakat baya zaman geçmişti aradan.Her akşam *** *** ** saatleri civarında hap alıyorum.Önceki günün hapını almadığımı da bu saatlerde fark ettim ve o zaman 2 tane aldım.Aradan bu kadar süre geçmesi korunma etkisini düşürür mü?Ayrıca birşey yapmam gerekir mi?Teşekkürler..

7 Ocak 2014 16:53
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube